TBMM’deki bütçe görüşmelerinde dün sıra Cumhurbaşkanlığı’na geldi. Görüşmelerde Saray’ın 2023 yılı kesin hesabı ortaya çıktı. Saray bir yılda 45.5 milyon lira giyecek ve tuhafiye harcaması yaptı.
‘Tek kullanımlık mutfak eşyasına’ 10.7 milyon lira, yiyecek grubuna 4 milyon lira, içeceklere 11 milyon 681 bin lira ödendi.
Tohum, fideler, bitki ilaçları için 19 milyon 849 bin lira, bakım ve onarım malzemeleri için 8.3 milyon bin lira harcandı. Sadece otomobil lastiklerine 7.6 milyon lira ödendi.
Cumhurbaşkanlığı için 2023’te 6.6 milyar TL bütçe ayrılmıştı. 2024 bütçesi 12.3 milyar lira olurken 2025 için 16 milyar 928 milyon liralık bütçe öngörüldü.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “2020’de koruma gideri 263 milyon liraydı, 2024’te 1 milyar 967 milyona çıktı. Dört yılda altı kat artış var. İlk on ayda 10 milyar 262 milyon örtülü ödenek harcaması var. Dehşet bir artış, sorgulanmıyor. Yeni uçak mı aldınız?” diye sordu.
Sözcü
Z kuşağından HÜDA PAR isyanı! "HDP ile iş birliği yapan teröristtir deyip HÜDA PAR ile iş birliği yaptılar"58 izlenme
Sırrı Süreyya Önder'in kızı Kılıçdaroğlu'nun 'aklanma' sözlerinden sonra açtı ağzını yumdu gözünü19 izlenme
Vergiler nereye mi gidiyor? İşte AKP'li belediyelerde dönen karanlık işler!92 izlenme
TÜİK Başkanı ve McKinsey neden kovuldu?974 izlenme
Çiftçiye bir yük daha! Ekmeklik buğday ve arpaya zam!48 izlenme
CHP’li belediyelere tüm kamu kaynakları kapalı!163 izlenme
İsmail Saymaz açıkladı: MHP’li yöneticinin oğlu PKK ile göçmen kaçakçılığından tutuklandı37 izlenme
CHP binasına molotoflu saldırı!48 izlenme