Kanal İstanbul projesinin 1, 2 ve 3. etabına ait olarak hazırlanan planlardaki mülk sahiplerine, projenin içinde bulunan arazilerinin yerine değersiz araziler verilmişti. Tapu sahipleri 'emsal olarak verilen yerlerin parseli yönünden hukuka aykırı olduğu, uygulama sonrası çok uzaktan yer verildiğini' ileri sürerek konuyu İstanbul 14. İdare Mahkemesi’ne taşıdı.
Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre; 2022/1305 karar numarası ile mülk sahiplerine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 26.07.2022 tarih ve E.4178254 sayılı ‘Olur’u ile de dava konusu işlemin kaldırılmasına karar verildiği anlaşıldığından, bu haliyle dava konusu taşınmaza yönelik imar uygulaması işleminin iptal edilmesi nedeniyle işbu dava hakkında konusu kalmadığından karar verilmesine yer olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.”
'Evimizi ısıtamazsak sokakları ısıtacağız'14 izlenme
İBB, Başakşehir’deki arazisini geri aldı25 izlenme
Türk bayrağı kuşlar için yuva oldu29 izlenme
İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'den skandal itiraf: "28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e Oy Verdim"25 izlenme
Erdoğan bu sefer oyuncu Deniz Çakır'ı hedef gösterdi!800 izlenme
Trollerden tarikattaki çocuk istismarını aklama kampanyası!47 izlenme
Türkiye’nin 80 yıllık fabrikası kapatılıyor26 izlenme
Şehir hastaneleri ödemeleri enflasyon ve döviz nedeniyle 'kara delik' yarattı32 izlenme
Fakıbaba 17 ülke gezdi ama et fiyatları yine de düşmedi!
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı!
Mansur Yavaş, Melih Gökçek'i hatırlatarak tepki gösterdi: "Hakkında iki kitap dolusu yolsuzluk yazıldı, hiçbir işlem yapılmadı"
AKP'li vekil yurttaşın eleştirilerine böyle yanıt verdi: "Kahvede oturmuş ahkâm kesiyor. Yazıyor sosyal medyada, ‘Ne yaptınız’ diyor. O yolları baban mı açtı? Deden mi açtı?"