Çarşı pazar zamlarla hareketli günler geçiriyor. Akaryakıt başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan fiyat artışları kırmızı eti de etkiliyor. Son bir ay fiyatların yüzde 10 zamlandığını söyleyen kasaplar, yüzde 15 20 civarında olacak yeni zammın da yolda olduğunu belirtti.
Sözcü'nün haberine göre, tarımsal girdilerdeki ithalata bağımlılık ve yüksek kur gibi nedenlerle artan hayvancılık maliyetleri nedeniyle, son bir yılda kırmızı et fiyatların yükselmesine yol açtı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 20202021 Eylül aralığında dana eti yüzde 25 zamlanarak 65 liraya ulaştı. Elbette, TÜİK’in söylediği fiyata büyük şehirlerde et bulmak zor.
Son 1 ay içerisinde ete en az yüzde 10 oranında zam geldiğini söyleyen kasaplar, son dönemde yaşanan zam furyasından etin de nasibini alacağını ve yeni fiyat artışlarının yolda olduğunu söyledi.
https://www.aykiri.com.tr/kasaplaracikladietlereyuzde20zamyolda/15723/
Starbucks'ta protesto adı altında insanlara hakaret etti: "Şeref, haysiyet, namus yok sizde"34 izlenme
Mansur Yavaş Ankara Belediyesi'nde AKP döneminde yapılan korkunç makam aracı israfını açıkladı !151 izlenme
İller arası yolculuk vaka sayısını artırdı! Validen kritik uyarı66 izlenme
Retina yırtılması nedir?30 izlenme
Rusya bu kez yeşil biberimize “dur” dedi77 izlenme
Vicdanını rafa kaldırdı! AKP'li meclis üyesi kadın cinayetlerinde kadınları suçladı: "Öldürenler kadar ölenler de suçludur"20 izlenme
İstanbul Avcılar’da caminin minaresi yıkıldı!112 izlenme
Yabancılar baş tacı yapılırken Türk aile çaresizlikten inşaatta yaşamaya başladı42 izlenme
Uğur Şahin: Corona virüsü aşısı Aralık ayında geliyor
İBB Meclisi'nde 43 milyonluk istifa tartışması! CHP'li üye ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu karşı karşıya geldi!
Emekliden maaş isyanı: "Yoksulluk sınırının 60 bin lira olduğu yerde, insanlara 12 bin lira emekli maaşı vermek hiçbir insafa sığmaz"
Gürcistan’dan Türkiye’ye alışveriş akını! En çok yağ alıyorlar