AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi.
Kabaş, TELE1'de katıldığı programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.
Kabaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından hedef alınmıştı.
Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı.
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, gazeteci Kabaş'ın gözaltına alınmasına çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı" ifadelerine yer verdi.
Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
Cumhuriyet
Ülkü Ocakları Başkanı'na üniversite yurdunda karşılama töreni47 izlenme
AKP MKYK'daki Sedat Peker isteği ifşa oldu! Toplantıdaki isim anlattı "Miting yapmasını istediler"43 izlenme
Damat Berat ve “kömürün faziletleri”!504 izlenme
Dolar rekora koşuyor, TL'de büyük değer kaybı yaşandı! İşte piyasalarda son durum63 izlenme
Özlem Çerçioğlu, İmamoğlu'nun projesi Kent Lokantasını Bakana kendisinin gibi anlattı! Sosyal medya ayağa kalktı22 izlenme
Kadınların giyimine böyle müdahale ettiler: AKP’li belediye 12 Eylül yönetmeliğini uyguladı!50 izlenme
Cumhur İttifakı'nda zimmet davası! MHP'li meclis üyesi AKP'li başkan için suç duyurusunda bulundu!113 izlenme
Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a soruşturma iznine tepki! "İtibar suikastı"20 izlenme
Ertem Şener'den 'U' dönüşü ! Ekrem İmamoğlu'nu öve öve bitiremedi !
Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşa mesaj! "Ortak hayallerimizin iktidarını kuracağız"
CHP Ahmet Özer için harekete geçti: Tutukluluğa itiraz edilecek
Kentsel dönüşüm yasasında kritik madde: Vatandaşın evine el koyacaklar