Kütahya, son günlerde artan sismik hareketliliğiyle dikkat çekiyor. En son Simav ilçesinde saat 15.51’de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, yerin 12,55 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre illerde de hissedildi.
Kütahya’da geçen haftadan bu yana benzer büyüklükte depremler yaşanıyor. Dün de yine Simav yakınlarında 4,2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti. Uzmanlar, bölgedeki bu hareketliliği yakından takip ediyor.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremlerin Naşa Fay Zonu çevresinde yoğunlaştığını belirterek bölgenin sismik gerilim altında olduğuna dikkat çekmişti. Görür, bugün sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda da SimavYemişli hattında meydana gelen depremle ilgili uyarıda bulundu.

"Bugünlerde burada depremler sıklaştı. Bu bir deprem fırtınasına benzemiyor, yöneticiler daha dikkatli olmalı" diyen Görür, kalıcı çözümün "deprem dirençli Simav" olduğunu vurguladı.
Uzmanlar, özellikle yerel yönetimlerin ve yetkililerin bölgede yapı stokunu gözden geçirmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermesi gerektiğini belirtiyor. Bölgedeki sismik hareketliliğin devam etmesi durumunda yeni değerlendirmeler yapılması bekleniyor.
Gerçek Gündem
İntihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın telefon trafiğine ulaşıldı!136 izlenme
Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı17 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun vaatleri arasında yer alan KYK kredilerinin faizlerinin silinmesini öngören "torba" kanun teklifi kabul edildi59 izlenme
Dilan Polat'a tahliye kararı27 izlenme
CHP'den Akın Gürlek'e jet yanıt! "Yeni bir kumpasın itirafını yapmış"24 izlenme
Hafize Gaye Erkan'ın istifası borsayı etkileyecek mi? Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan çok kritik analiz!44 izlenme
Kızılay yöneticilerine ödenen maaşlar ortaya çıktı!51 izlenme
Batık krediler 300 milyar lirayı aştı33 izlenme
Evinden porno CD çıkan imam çocuk istismarını civcivle savundu!
Zeydan Karalar'ın tutukluluğunda hukuk bilmecesi: Olmayan itirazı reddettiler!
Anıtkabir’de slogan atanlara küfür ettiği iddia edilmişti, tutuklandı!
AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu 'ihaleye fesat karıştırma' davasında beraat etti!