Kütahya, son günlerde artan sismik hareketliliğiyle dikkat çekiyor. En son Simav ilçesinde saat 15.51’de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, yerin 12,55 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre illerde de hissedildi.
Kütahya’da geçen haftadan bu yana benzer büyüklükte depremler yaşanıyor. Dün de yine Simav yakınlarında 4,2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti. Uzmanlar, bölgedeki bu hareketliliği yakından takip ediyor.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremlerin Naşa Fay Zonu çevresinde yoğunlaştığını belirterek bölgenin sismik gerilim altında olduğuna dikkat çekmişti. Görür, bugün sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda da SimavYemişli hattında meydana gelen depremle ilgili uyarıda bulundu.

"Bugünlerde burada depremler sıklaştı. Bu bir deprem fırtınasına benzemiyor, yöneticiler daha dikkatli olmalı" diyen Görür, kalıcı çözümün "deprem dirençli Simav" olduğunu vurguladı.
Uzmanlar, özellikle yerel yönetimlerin ve yetkililerin bölgede yapı stokunu gözden geçirmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermesi gerektiğini belirtiyor. Bölgedeki sismik hareketliliğin devam etmesi durumunda yeni değerlendirmeler yapılması bekleniyor.
Gerçek Gündem
Erdoğan'ın danışmanı ‘PKK siyasi hareket’ dedi, AKP karıştı20 izlenme
Oyuncu Gonca Vuslateri'den kiraz isyanı: "5 bin lira ödedim. O kirazın çekirdeğini çöpe atamam artık"16 izlenme
Sinan Meydan: "Önce Suriyeliler, şimdi Afganlar... Demografi değişse ne mi olur?"63 izlenme
İsrail ile tohum alışverişi yapan firma MHP’li vekilin çıktı44 izlenme
Fişe bakınca anlıyorsunuz: Kafe ve restoranlarda müşteriyi yeni soyma yöntemi32 izlenme
Emekliler Bilecik’ten seslendi: "Sandık gelecek, emeklinin çilesi bitecek"13 izlenme
Geçiş garantili köprülere bayram gelmedi: Cumhurbaşkanı kararıyla paralı olacak!44 izlenme
Yavuz Oğhan'dan canlı yayında bomba Veyis Ateş iddiası! 'Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istemiş'144 izlenme