Kuveyt’ten döndükten sonra kendi imkanlarıyla yaşadıkları şehirlere giden işçilerde corona virüsü vakaları görülmeye devam ediyor.
Antalya ve Sivas’tan sonra Rize’ye giden bir işçinin de Covid19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi.
VALİ ÇEBER AÇIKLADI
Rize Valisi Kemal Çeber, kentte alınan corona virüsü önlemleri ve vakalar hakkında bilgi verdi. Çay toplamak için kente gelen vatandaşlardan 6 bin 420 tanesine test yapıldığını belirten Vali Çeber, “Bir vakamız çıktı. O da Rize’den değil. Kuveyt’ten ilimize gelen bir hemşehrimiz. Ondan iki gün önce de bir vakamız vardı. Bu da ilimiz kaynaklı değil” dedi.
Kuveyt’ten gelen kişide corona virüsü belirtilerinin ortaya çıkması üzerine test yapıldığı ve testin pozitif çıkmasının ardından işçinin tedavi altına alınarak temas ettiği kişilerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.
NE OLMUŞTU?
Kolin İnşaat’ın Kuveyt’in güneyinde, Al Mutlaa şehrinin ana yollarının ve ana altyapısının 2015’te başlayan yapım işi bir süre önce tamamlandı. Bunun üzerine şirket, 20 Mayıs’ta 230 kişinin alacaklarını ödeyerek corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’ye toplu olarak gönderilmelerine karar verdi.
Ankara’ya getirilip karantinaya alınacakları söylenen 230 kişi, son anda havada alınan ani bir kararla İstanbul’a indirildi. Hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmadan kendi imkanlarıyla Türkiye’nin dört bir yanına giden işçilerden Antalya ve Sivas’a giden 7 kişinin Covid19 testi pozitif çıktı.
Uğur Gürses: "Seçimden sonraki 3 günde 2 milyar dolar satılmış"42 izlenme
Man Adası davasının gerekçeli kararı tartışma yarattı!332 izlenme
Meclis üyeleri 'rant var' diyerek dava etti! AKP'ye geçen Umut Yılmaz'a mahkemeden kötü haber13 izlenme
İmralı yasağı 20 bin feet azaldı335 izlenme
Kılıçdaroğlu CHP kurultayı günü iktidar medyasına konuştu9 izlenme
Suikastın perde arkası: 'Türkiye'de bazı güç odaklarının Halil Falyalı'yı gözden çıkardığı söyleniyor'91 izlenme
Yılmaz Özdil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun o sözlerine ateş püskürdü! "Değil İçişleri Bakanı, feriştahı olsun anasının karnından doğmadı!"102 izlenme
Bir esnaf isyanı da Eskişehir’den: "3 dükkânım vardı ikisini sattım, borç bitti ama ben de bittim!"45 izlenme