MEB, hizmet içi eğitim kapsamında açılan, “Psikososyal Destek Programı Uygulayıcı Eğitimleri” hazırladı. Öğrencilere yaşadıkları travmalar konusunda destek olacak rehber öğretmenler için bir de kılavuz kitap hazırlandı.
Kitabın, “Cinsel İstismar” başlığı altında olumlu ve olumsuz davranışlara örnek olacak resimler çizildi. Küçük çocuğu muayene eden türbanlı bir doktora ilişkin resimde, çocuk ve ailesinin mutlu şekilde yansıtıldığı görüldü. Kitapta, “Doğrular ve Yanlışlar” etkinliği altında da çocuğunu öpen, şefkatle sarılan anne görselindeki anne türbanlı şekilde yansıtıldı.
Bir başka resimde ise çocuğu öpmeye çalışan başı açık kadın ve hoşnut olmayan çocuk anlatıldı. Bu resmin hemen altına ise çocuğunun başını okşayan türbanlı bir anne çizimi yerleştirildi.
BAKANLIKTAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı, tepkiler üzerine konu ile ilgili açıklama yayınladı. 2017'de hazırlanan kitabın iddia edildiği gibi öğrencilere yönelik olmadığı hatırlatılan açıklamada “Kitap içeriğinde iddia edildiği gibi algının oluşup oluşmadığının araştırılması için inceleme başlatılmıştır” denildi.
TOPLUMSAL AYRIŞMA ÖN PLANA ÇIKARILIYOR
Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balun, MEB'in kitabına tepki gösterdi. Balun şunları söyledi:
* Yaşananlar kindar ve dindar nesil yetiştirme projesinin bir parçası olarak değerlendirilmeli. İnanç ekseninde toplumsal ayrıştırma ön plana çıkarılarak algı yaratma amaçlı bir örnekle karşı karşıyayız.
* Birçok ders kitabında dinsel figürleri ve objeleri ön plana çıkaran MEB'in, şiddet ve cinsel istismar gibi önemli konularda aynı yolu seçmesi bilimselliğe de aykırıdır. Başı kapalılar iyi kadın, başı açıklar kötü kadın algısı yaratılmıştır. Adım adım toplumsal dönüşüm gerçekleştirilmeye çalışılıyor.
Suriyelilere Kızılay yardım kartı dağıtılıyor, bedelini Türk halkı ödüyor! İşte ispatı56 izlenme
Uzaktan ve ikinci öğretim üniversite ücretlerine zam!29 izlenme
Uçakları hangarda bekleyen THY yeni siparişler veriyor!274 izlenme
Dalaman'daki otel sahibinin Meclis tutanaklarında yer alan ifadesi 'Erdoğan 14 Temmuz'da otelden ayrıldı!'85 izlenme
Yeni Akit ve AA 'İsrail ile ticaret'te ters köşe oldu: Bakanlık haberlerini boşa düşürdü26 izlenme
RTÜK'ten Halk TV ve TELE 1'e ceza!95 izlenme
TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi sadece kendisinin girebildiği sınavı geçemedi!94 izlenme
Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Toplam vaka sayısı 236.112'ye, can kaybı da 5.784'e yükseldi!98 izlenme
İmamoğlu İBB’yi 26 milyar 800 milyon TL'lik borçla devralacak
Hayırdır Merkez Bankası! Bir 128 milyar dolar vakası daha!
Döviz kurunda yaşanan sert artışlar sonrası satıcılar siparişleri iptal etmeye başladı
Bilim Kurulu üyesi Alpay Azap'tan korkutan açıklama 'Zirve yapmasına daha bir ay var!'