Petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili oluyor. Yükselen petrol fiyatları sonrası akaryakıt fiyatlarına da peş peşe zamlar geliyor.
Geçtiğimiz gün motorine gelen 6 lira 59 kuruş zam gelmişti. Sektör kaynaklarının aktardığına göre motorine 17 Eylül'de (bu gece) 4 lira 68 kuruş daha zam gelmesi kesinleşti.
Motorine gelen bu zamlar, Bakan Mehmet Şimşek'i tatmin etmedi. Bakan Şimşek, Avrupa'daki akaryakıt fiyatlarının 150 liraya çıktığını söyleyerek, Türkiye'de ucuz olduğunu savundu. İşte Şimşek'in o açıklamaları:
Bir televizyon yayınında akaryakıt fiyatları ve eşel mobil sistemine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Şimşek, eşel mobil sistemine gelecek yıl devam edilmeyeceğini söyleyerek "Gelecek sene savaş biterse eşel mobilin devamı yok. Yıl sonuna kadar kısmi olarak devam ediyor. Yıl sonuna kadar mazotta devam ediyor. Niye mazotta, çünkü mazot rekabet gücünde önemli bir faktördür, taşımacılıkta, tarımda önemlidir. Avrupa'da 1 litre mazot 150 liranın altında değil. Bizde 100 lira civarı. Biz gerçekten vergiden feragat ettik." açıklamasında bulundu.
Sözcü
Prof. Dr. Sıla Akhan'dan Çin aşısı açıklaması!136 izlenme
Gürsel Tekin'in savunması çöktü: Bodrum'da kirasını ödemediği daire ile ilgili belgeler ortaya çıktı19 izlenme
Fitch analiz etti: Savaşın Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?27 izlenme
Süleyman Soylu ve Ali Yerlikaya arasındaki gerilim belirgin hale geldi26 izlenme
Dolar 2022'nin rekorunu kırdı! İşte piyasalarda son durum!36 izlenme
Kozan MHP'den Saadet Partisi'ne geçti!115 izlenme
Megaflasyon: Osmangazi Köprüsü ‘küçük harcama’ymış!199 izlenme
“6 yaşında evlilik” skandalında istenen cezalar belli oldu70 izlenme