Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam görüşmelerinin sonuncusu yarın yapılacak ve kesin karar verilecek. Toplantı yarın saat 10:00'da başlayacak.
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon MemurSen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta kurul çalışmalarına başladı.
Mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak kurul, bu toplantıda memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak. Toplantı yarın saat 10:00'da başlayacak.
Kurulun verdiği karar kesin olacak ve itiraz edilemeyecek.
Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.
Gerçek Gündem
İstanbul’dan çıkış yok! Dün 800 TL olan bilet bugün 1000 TL31 izlenme
Topkapı Sarayı neden Cumhurbaşkanlığı’na devredildi?105 izlenme
Van'da ikinci çığ faciası: Can kaybıı 33'e yükseldi74 izlenme
Fabrikalar, santraller satıldı sıra seralarda9 izlenme
İYİ Partili Cinisli’den corona iddiası: Erzurum’da çok tehlikeli boyutta!79 izlenme
TL'nin reel değeri, 2001 krizinin de gerisine düştü!48 izlenme
AKP'li başkandan skandal TC yanıtı!78 izlenme
İşte Afganistan’ın yeni merkez bankası başkanı: Herhangi bir yüksek öğretim diploması yok!44 izlenme