Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ailesi tarafından 21 Ağustos 2024'te kaybolduğu ilanı verilmiş, 8 Eylül 2024'te cesedi bulunmuştu. Cesedi köyün yakınındaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Cinayet failleri henüz belirlenmemiştir. Anne, baba, ağabeyleri ve amcalarının da dâhil olduğu 24 kişi hâlâ gözaltında olup soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.
Gözaltında bulunan 24 kişilik listede; 2 Eylül'de Salim Güran (amca), 12 Eylül'de Yüksel Güran (anne), Enes Güran'ın (ağabey) dahil olduğu 10 kişi hakkında tutuklama talebi, 3 kişi hakkında adli kontrol talebi, Arif Güran'ın (baba) dahil olduğu 10 kişi serbest bırakılma talebi çıkartıldı. Köyün imamı ise 11 Eylül'de serbest bırakıldı.
Soruşturma sürecinde cinayet itirafı çıkmayıp sadece Nevzat Bahtiyar suçunu itiraf ederek Narin Güran'ın cesedini dere yatağına sakladığını söyledi. Savcılık Nevzat Bahtiyar hakkında suça iştirakten tutuklanmıştı.
19 Eylül 2024'te açıklanan Adli Tıp Kurumunun raporuna göre Narin Güran'ın "ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı ölüm" olduğu belirlenmişti.
Halk TV
Milli Mücadele’nin simgesi olan Çoban Mektebi çürüyor!
Kılıçdaroğlu: "İki yıl içerisinde Suriyelileri Suriye'ye göndereceğiz"
Reuters’tan Türkiye analizi: AB diplomatları konuştu "Türkiye'nin değiştiğini göstermek için çok büyük bir jest yapması gerek"
İngiltere Merkez Bankası faizi 13 yılın zirvesine çıkardı
Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı!
Sağlık Bakanı açıkladı: 20.049 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.950.603'e, can kaybı 29.777’ye yükseldi!
Vatandaş krizin reçetesini açıkladı 'Ekonomiyi bilmeyen adam nasıl düzeltsin? O getirdi bu seviyeye. Gitsin, ertesi gün enflasyon da dolar da altın da düşer!'
Türkiye genelinde 50 mağazası olan Beta Ayakkabı konkordato istedi!
Bakan Işıkhan, maaş farkı ödemeleri için tarih verdi
Diyarbakır depremle sarsıldı, Naci Görür'den kritik uyarı geldi!