Üniversitede görev yapan akademisyen Aldeniz Tuğçe Ezme Gürlek, eski öğrencisi tarafından sürekli taciz ve tehdit mesajı aldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bugün Kırşehir Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası yaşadığı süreci anlatan Gürlek; her çarşıya indiğinde elleri titreyerek eve çıktığını ve 2,5 yıldır maillerinde ve sosyal medya hesabında tehdit mesajları olduğunu belirterek, “Tehdit mesajları atan şahsa 1 yıl ceza verildi ama istinafa gönderilecek. Ben her çarşıya indiğimde ise izleme merkezi beni arayacak. Hastalıklı şahıs 2,5 yıldır evimize geldi, cep telefonlarımızı buldu, bizleri tehdit etti. Şahsın yaptığı her şeyde savcılığa verildi. Kurum e-postalarımızda yüzlerce hakaret ve şantaj mesajları var” dedi.
Hukuki yolları denediklerini aktaran akademisyen, “Şahıs soruşturma ve şikayeti geri çekmemiz için bizden 100 bin lira istiyor. Tacizci ise sokakta geziyor. Ben evimdeyim. İnsanca yaşam hakkımı istiyorum. Öldüğümde mi cezaevine girecek ve ben haber olacağım. Emniyet Müdürlüğündeki polisler bizleri canla başla korumaya çalışıyor. Daha ne yapsınlar. Karakola iniyorum ve izleme merkezi arıyor hocam yakınınızda diyor. Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.
Akademisyen Aldeniz Tuğçe Ezme Gürlek’e destek için gelen ve yanından biber gazını ayırmadığını belirten başka bir akademisyen ise her an tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını ve koruma amaçlı biber gazı taşıdığını aktardı.

Kırşehir’de tehdit ve taciz edildiğini belirten bir akademisyen, yaşadığı korku nedeniyle 7 aydır evinde esir olduğunu belirtti. Konuyla ilgili ses kaydı ve mesajları, savcılığa illettiğini belirten akademisyen, suçlu olduğunu iddia ettiği kişinin cezalandırılmasını istedi.
Kaynak: İHA
Tele1
Tanju Özcan’dan Cübbeli Ahmet’e: "Sarıklı, cübbeli zibidi"
Vatandaşlardan bakan Pakdemirli’ye büyük tepki! 'Her taraf yandı, helikopterler nerede, siz neredesiniz? Yazıklar olsun! Hükümet istifa!'
Kaçak rakının vergi kaybı dudak uçuklattı!
Eski AKP’li bakan Ertuğrul Günay: 16 Nisan referandumundan ‘Evet’ çıkmadı
Yolsuzluğa itiraz eden MHP’liler partiden kovuldu!
Barış Terkoğlu: "Barış tek değil koca adaletsizlik okyanusunda bir damla sadece"
Trabzon’da Atatürk heykeline balyozlu saldırı!
CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'den Özlem Çerçioğlu’na ağır gönderme
CHP İstanbul İl Kongre davası ertelendi
Fidel Castro, Atatürk’e hayranlığını böyle anlatmış: "Öldükten sonra ülkesini yöneten tek lider"