HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın paylaştığı videoda, "Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin 10 milyar lira artırılması önergemiz, AKPMHP oylarıyla reddedildi" denildi.
Meclis'te MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. HDP'den yapılan videolu paylaşımda 'Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin 10 milyar lira artırılması'na ilişkin sundukları önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği belirtildi.
Videoda Garo Paylan, "Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için yeterli bütçe bulunmuyor. Okullarımızın hazır hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçenizin arttırılmasını istiyoruz. Bütçe 10 milyar TL arttırılmalı. Bu sayede hem çocuklarımız daha iyi yerlerde eğitim görür hem de okullar depreme dayanıklı hale gelir" ifadelerini kullanırken, videonun sonunda HDP tarafından verilen önergenin reddedildiği görülüyor.
AKP’li Mahir Ünal, Erdoğan’a yapılan zammı böyle savundu!32 izlenme
Had bildiren İmamoğlu oldu!299 izlenme
Dikkat çeken toplantı: AKP'den basına kapalı yeni EYT hamlesi!58 izlenme
Özgür Özel 'sarayın yeni Zekeriya Öz'ü' demişti: Erdoğan Akın Gürlek'in eşini de atadı!26 izlenme
'Sürü Piskolojisi'ni bir de böyle izleyin1850 izlenme
Konyalı emekli: "Gezi olaylarından çıktık memleketin ne kadar zarar ettiğini bilmeniz lazım. Avrupa'ya bakınca ülkemiz cennet. 7.500 TL maaşla geçiniyorum. Sen geçinememişsin beni ilgilendirmez"39 izlenme
İtalyan aşkı pahalıya patladı!95 izlenme
Erdoğan hayat pahalılığındaki sorunu buldu: "Sorun ekonomik değil, psikolojik"40 izlenme
TZOB: "Yabancı uyruklu çobanların maaşı 20 bin liraya yükseldi"
Çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideri hakim karşısında!
Bozuk cihaz kavgasında kan döküldü! Öfkeli kişi genç kadını boynundan vurdu
Rutkay Aziz'den sanatçıların gözaltına alınmasına sert tepki! İmamoğlu için net konuştu: "Sanatçıların gözaltına alınması büyük haksızlık"