CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olan Gürsel Tekin dün binlerce polis ve biber gaz eşliğinde il binasına girdi. Yaşananların ardından ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Saray'a ait alet olup bu partiye zarar vermek isteyeni bir karından doğduğum kardeşim olsa affetmem! Affetmeyeceğim!" dedi.
Özel, Taksim'de katıldığı programda törene katılacağını söylemesine karşın alanda olmayan kayyum Gürsel Tekin'e sert sözlerle yüklendi.
Özel, "Tüm Türkiye AKP'nin yönlendirdiği talimatlı yargıyla Türkiye'nin kurucu partisine yapılan darbeyi ve beş bin polisle birlikte gerçekleştirenleri gördü. Eğer yetkiyi AK Parti'nin yargısından alırsanız beş bin polisle alırsınız, yetkiyi milletten alıyorsunuz Taksim'e gelirsiniz sizi beş bin partili karşılar." dedi.
Özel şu ifadeleri kullandı:
Bu acımasız, haksız, hukuksuz saldırıyla, tapusu dahi genel merkeze kayıtlı binadan halen daha polisleri çıkarmayanlara, halen daha kardeşlik hukukun üstünde hukuk tanımayan bu partide kardeşi kardeşin karşısında göstermek için algı operasyonu yapmaya çalışanlara şunu söylüyorum.
Özgür Başkan'a oy veren delege kadar vermeyenler de bu süreçte partiye sahip çıkıyor. Biriz ve beraberiz.
Şahsıma yapılan birçok haksızlığı affettim ancak bu partide, bu partinin her kademesinde görev yapmış kim olursa olsun 47 yıl sonra birinci parti oluşumuza, arkadaşlarımızı zindanlarda tutanlara karşı tek yumruk oluşumuza, en kalabalık eylemleri yapışımıza gölge düşürmeye çalışan Saray'a ait alet olup bu partiye zarar vermek isteyeni bir karından doğduğum kardeşim olsa affetmem! Affetmeyeceğim!
Partiliyim diyen herkesi, partinin seçilmişlerine, seçme iradesine saygı duymaya, sahip çıkmaya, görev bekleyen herkesi içinde bulunduğumuz süreçte özgürce aday olmaya, yarışmaya, bir güç olacaksa bu örgütten, devlet içinden yetki alacaksan bu milletten yolun geçtiğini hatırlamaya, öğrenmeye, bundan sapmamaya davet ediyorum.
Bunun aksi yapılan her davranış, her adım, her söz partime, kurucusu olduğumuz cumhuriyete, Atatürk'ün aziz hatırasına ihanettir.
Türkiye'nin siyasi partisi olmasından dolayı öncü partimizin yaş günü sadece CHP'lilerin değil, demokrasi fikrine inanan herkesin doğum günüdür. Tüm demokratların adına hoş geldiniz diyorum.
Asla teslim olmayacağız, haklıyız. Demokrasi kazanacak.
Sözcü
"Bombalama" yapacağını söyleyen liseli tutuklandı! Evinden cephanelik çıktı20 izlenme
Saray'a yakın isim 'iş çözüp' 50 milyon dolar biriktirmiş!60 izlenme
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var40 izlenme
CHP'li vekil 2 sene önce FETÖ ve ABD'nin Montrö ve Kanal İstanbul planını ifşa etmiş!116 izlenme
İşte AKP’li esnafların kafası 'Dolar yükselsin, müşteriye yansıtınca bizi etkilemiyor !'771 izlenme
Savcı adayı Mithat Can Yalman otel odasında ölü bulundu45 izlenme
A Haber'in Narin iddiasını Yenişafak sürdürdü37 izlenme
Eskişehir'de 5 kişiyi bıçaklayıp 75 yıl ceza alan saldırgan cezaevinde yaşamına son verdi43 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tutuklandı
İran 33. dalga saldırıyı duyurdu: "ABD-İsrail hedeflerini Hayber-Şekan füzeleriyle hedef aldık"
Gerginlik sürerken İmamoğlu belediye çalışanlarını topladı: Kişilere, partilere, kurumlara, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet yok!
İmamoğlu’dan Erdoğan’ın sözlerine yanıt!