İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında 'tefecilik' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından aralarında Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 5'i gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden iş dünyasının tanınan isimlerinden Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil ve Sinan Görkem Gökçe, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken; 2 şüpheli ise ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'tefecilik', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçları kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında, Sezgin Baran Korkmaz, Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil, Melike Yüksel, Sinan Görkem Gökçe, Şaban Kayıkçı ve Alpan Keskin hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerden Ekşioğlu, Kayıkçı, Şendil, Yüksel ve Gökçe gözaltına alındı. Ufuk Turizm İşletmeleri San. Tic. AŞ'nin müşteki olduğu soruşturmada şüphelilerin şirketi, hacze düşmesinden yararlanarak 2019 yılı ve sonrasında yönetimlerinde olan şirketlere borçlandırdıkları, borcu da faiz alarak müşteki şirkete verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, şirketin üst hakkını elinde bulundurduğu Muğla Bodrum'daki The Plaza Bodrum otelin de üst hakkını devraldıkları ve Cihan Ekşioğlu ile Şaban Kayıkçı'nın oteli birlikte işlettikleri belirlendi.
Soruşturma kapsamında, Kayıkçı'nın yetkilisi olduğu Bodrum'daki The Plaza Bodrum Otel ile Bodrum Otel İşletmeleri AŞ'de bulunan şirket ortaklık payına el konuldu. Ayrıca, sulh ceza hakimliğince, Bodrum Otel İşletmeleri AŞ'ye TMSF kayyum olarak atandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Çağlar Şendil, Sinan Görkem Gökçe ile Cihan Ekşioğlu Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, Şaban Kayıkçı ve Melike Yüksel ise ev hapsi şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
"Paramount Oteli'ne çökülmesi" iddiası, yurt dışında olduğu bilinen suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş isimlerden Sedat Peker'in 2021'de yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş, günlerce kamuoyunda tartışılmıştı. Cihan Ekşioğlu'nun da otele "çökülmesi" sürecinde "tank" olarak ifade edilen bir araçla bölgeye geldiği belirtilmişti.
Sözcü
Yandaş kanalın canlı yayınında, IŞİD ve El Kaide'ye övgü !632 izlenme
Mustafa Varank mezhepçilikte zirve yaptı: Sosyal medyada tepki yağdı38 izlenme
'En düşük emekli aylığı' TBMM komisyonunda kabul edildi20 izlenme
Galata Kulesi'nin restorasyon skandalına soruşturma başlatıldı!125 izlenme
Kartal'da eğlence mekânına silahıyla girmek isteyen polis memuru, silahın boş olduğunu göstermek isterken çalışanı vurdu36 izlenme
Azerbaycan 'savaş hali' ilan etti!83 izlenme
Krizin büyüğü AKP'de yaşandı: "Mutlak butlanın kimin elinde patlayacağı belli olmaz"32 izlenme
Bodrum'un 'Cennet'inde Cengiz'den sonra sıra Stay ve Hattat'ta46 izlenme
Atatürk’ün çıkardığı yasayı deldiler! 200 bin lira ödeyen yabancı gemilere denizlerimiz açıldı!
Burhan Kuzu: ''Evet hakimi aradım!''
Leva TL'yi 10'a katlayınca Bulgarlar yılbaşı alışverişi için Edirne’ye akın etti! 'Gördükleri her şeyi satın alıyorlar'
Bakanlık: Yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır