14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi başta ekonomi olmak üzere yeni kurulacak iktidarın mevcut politikalarda nasıl bir değişikliğe gideceği piyasa tarafından yakından izleniyor.
Bu gelişmelerle seçimler öncesi son işlem gününe giren piyasalarda dolar/TL rekor seviyelere yükseldi.
Sosyal medya hesabından Kapalıçarşı'da yaşanan dolar kuyruğunu paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "Kapalıçarşı'da kuyruklar uzayıp gidiyor. Merkez Bankası ile Kapalıçarşı arasındaki döviz alım/satım farkı piyasanın gerçek halini gösteriyor. Bankacılık sistemini tahrip eden, vatandaşı döviz kuyruğuna sokan ekonomi politikası senin eserin Erdoğan" ifadelerini kullandı.
Öte yandan 14 Mayıs seçimleri piyasaların ana odağında bulunurken, dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, "Bankalara bir TCMB Başkan yardımcısının 'sözlü' talimatı ile perşembe ve cuma günü Kur Korumalı Mevduat (KKM) dönüşleri ve bireysel müşteriler dışında kimseye döviz satmamaları söylendi. Bugün firmalar hiçbir şekilde döviz satın alamıyorlar. Bu nedenle bugün ve yarın ithalat ödemesi olan firmalar bu ödemelerini yapamaz hale düşüyorlar" dedi.
Ayrıca Erdoğan hükümeti, 'faiz' artırımını üstü kapalı olarak yapmaya devam ederken son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kendi nezdinde tutulan yabancı para karşılıklara ödenen faizi yükseltti.
Merkez Bankası, Fed'in mayıs ayının başındaki toplantısında politika faizini 25 baz artırması sonrası kendi nezdinde tutulan yabancı para serbest karşılıklara ödenen faizi 25 baz puan artırarak yüzde 4,50’den yüzde 4,75’e çıkarttı.
Gerçek Gündem
ANKA Haber Ajansı'na İncirlik Hava Üssü soruşturması! İki gazeteci gözaltına alındı...
Türk bilim insanlarından meme kanserine yeni ilaç
Sağlık çalışanları saygı duruşunda!
Sinan Ateş'in ablasından MHP'li isme zehir zemberek sözler
Erdoğan Bayraktar’ın yakınlarına milyarlık deprem ihaleleri
CHP’de 81 il başkanı Cumhurbaşkanı adayını oyladı
AKP'li Mahir Ünal'dan skandal sözler! "Murat Karayılan da TRT'ye çıkmalıdır"
Saray'ın harcaması yüzde beş bin arttı! Bir milyon emekli maaşına denk
AKP'li Veysel Demirci'ye ihale üstüne ihale
Sedat Peker'den SPK skandalına ilişkin yeni açıklamalar: Ünsal Ban'ın sözlerini aktardı
Erdoğan'ın atama isteyen öğretmenlere verdiği cevap büyük tepki çekti! 'Alacağımızı aldık, yeterli'
Meyve-sebze yiyemeyebiliriz
Kılıçdaroğlu 'FETÖ ajanlarını fark edemedim' demişti: Hiç hoşuna gitmeyecek telefon görüşmesini yazdı!
Ayrıntılar ortaya çıkıyor: Narin boğularak öldürülmüş!