Özgür Demirtaş, 9 yıl önce katıldığı bir televizyon programında ekonomi hakkında bir takım açıklamalarda bulmuştu.
Açıklamalarında orta direk vatandaşların zaman içinde eriyeceğini ve bu orta direğin paylaşılacağını belirten Demirtaş, belli bir kısmın alt gelir grubuna, diğer kısmın da üst gelir grubuna çıkacağını ifade etmişti.
Bu durumun ülkeler içinde aynı durumda olduğunu aktaran Demirtaş, yıllar geçtikçe gelişmekte olan ülkelerin yukarı ve aşağı yönlü şekilde dağılacağını da belirtmişti.
Özgür Demirtaş açıklamalarının devamında, “Türkiye’nin gelecek 20 yıl içinde yapacağı seçimler ile aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar verecek” şeklinde konuştu.
Günümüzdeki ekonomi modeline de atıfta bulunan Demirtaş şu şekilde konuştu: “Net ve açık söyleyeyim, eğer sürümden kazanma yoluna gidersek: Eğer ben Doları artırayım, faizi düşüreyim, işte benim malım ucuzlasın. TL değer kaybettiği için ucuza mal satarım, daha fazla çorap satarım, çorabın fiyatını yarıya indireyim: 2 yerine 4 çorap satayım derse eğer, bu modele giderse eğer: Afrika bile Türkiye’yi 10-15 yıl sonra amiyane tabiri ile tokatlayıp geçer..”
Özgür Demirtaş’ın bu açıklamaları 9 yıl sonra sosyal medyada tekrar gündem oldu.
Yeniçağ
Erdoğan 'daha ne olacak' dedi, CHP emeklinin alması gereken ikramiye rakamını açıkladı
BAE’nin Türkiye’ye vereceği ‘sıcak para’ miktarı belli oldu
AKP İBB Başkan adayı Murat Kurum, Ülkü Ocakları buluşmasında salondan beklediği tepkiyi alamadı: "Sesiniz az çıkıyor... Evet bir daha sorayım"
Albayrak, #deprem vergilerini soran vekile internet sitesini adres gösterdi!
İmamoğlu'ndan iktidara sert sözler: "Milletin adamı diye gelip, millete efendi oldunuz"
Döviz Türk Bayrağını vurdu!
Türk Tabipler Birliği'nden Şehir hastaneleri hakkında suç duyurusu
Ayçiçek yağlarına gelen fahiş zamlar hakkında dikkat çeken iddia!
Sat arabayı uçağı, öde burs parasını!
TÜGVA yaz kampına konuşmacı olarak katılan Murat Ülker'e Filistin ve Gazze tepkisi: "Hiç utanmadınız mı?"
İsrail’in savunma doktrini 'demir kubbe' mahvoldu, ateşkes isteyecek
'FETÖ itirafı' AKP'yi karıştırdı!
CHP'den AKP'ye kaynak önerisi "TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’deki mal varlıklarının satılsın, parası ülkeye getirilsin!"
Bodrum’daki esnafın son durumunu paylaşan bir vatandaş: "Lahmacunu 1000 liraya, 3 top dondurmayı 1500 liraya satan Bodrum esnafının hali"