Sağlık Bakanlığı’nın bir ihaleyi daha Menzil Cemaati’ne yakın şirkete verdiği ortaya çıktı. İstanbul'daki yedi kamu hastanesinin Covid19 PCR testi işini Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne devreden Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın test ihalesini de bu şirkete verdi. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 11 Eylül tarihinde “Sonuç Karşılığı Covid19 PCR Testi Hizmet Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu İhale Kanunu’nun 21\B maddesindeki tartışmalı pazarlık usulüyle düzenlenen ihale, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne verildi. Şirket ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında da 55 milyon 812 bin TL’lik sözleşme imzalandı.
5 EYLÜL’DE BAŞLAMIŞLAR
30 Kasım tarihinde yayımlanan ihalenin sonuç ilanına göre şirket, milyonlarca liralık ihale kapsamında, 5 Eylül tarihinde 1 No’lu Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Covid19 PCR testlerini yapmaya başladı. Şirketle Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmeye göre şirket, 31 Aralık tarihine kadar, yani yaklaşık üç ay boyunca Halk Sağlığı Laboratuvarı ile iki hastanenin PCR test işlerini yapacak.
200 MİLYON TL ÖDENECEK
55 milyon TL’lik Covid19 PCR testi ihalesi verilen şirket 5 Kasım tarihinde de 144 milyon TL’lik bir başka ihale daha almıştı. Şirketin Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı iki ihalenin toplam bedeli 200 milyon TL’yi buldu. Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya, geçen günlerde BirGün’e açıklama yapmıştı. Kaya, “Menzil Cemaati’nden misiniz?” sorusuna yanıt vermek istemediğini belirterek, “Ne var yani bunda? Menzil’e gitmek, Menzil’i sevmek suç mu?” ifadesini kullanmıştı.
Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden şahıs: "Adliyeye davet ettiler gittim, durmak yok yola devam"36 izlenme
Rus askerleri, Ukrayna'nın Sumi kentinden tahliye edilen siviller için açılan insani koridora saldırdı!125 izlenme
Türk moda devi Türkiye'deki fabrikasını kapattı Mısır'a taşındı: Binlerce çalışan işsiz kaldı10 izlenme
Gülşen’in avukatı itiraz dilekçesinde tek tek anlattı: ‘İmam’ lakaplı ekip arkadaşına karşı söylenen bir söz’42 izlenme
Adil Gür ve Kemal Öztürk canlı yayında 'Mesleği bırakırım' tartışmasında birbirine girdi!85 izlenme
Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından TELE1'in akıbeti ne olacak?30 izlenme
Tarikat yurdunda kan donduran görüntüler! Çocuğu soğuk hava deposuna kapatıp dövdüler!9 izlenme
İşte Türkiye’nin acı tablosu: Belediyenin yardım standı tıklım tıklım doldu!64 izlenme
Teşvike boğmuş can güvenliğini sormamış
Seçimden önce AKP’de olan belediyeden Ensar Vakfı yöneticisine milyonluk ihaleler!
FETÖ'nün güncel kadın yapılanması, kalabalık alanda para transferi yaparken saniye saniye böyle görüntülendi
Dört ilde yangınla mücadele sürüyor! Amasya, Çanakkale, Hatay ve Bursa