Sayıştay’ın 2024 denetim raporu, CHP’den AKP’ye geçen Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi mali ve idari usulsüzlükler olduğunu ortaya koydu.
Belediye bilançosunda 1.15 milyar TL’lik hata, yetki alanı dışı harcamalar ve piyasa araştırması olmadan yapılan doğrudan temin işlemleri dikkat çekti.
Efeler, Buharkent, Karpuzlu, Kuşadası, Söke ve Kuyucak’taki otogarlar, belediyenin “250 Arsa ve Araziler” hesabında yer aldı. Bu durum, bilanço hatasına yol açarak 1.1 milyar TL’lik sapma oluşturdu. Arsa ve araziler için amortisman uygulanmaması, giderlerde 57.4 milyon TL eksik kayda sebep oldu.
Belediyenin Kars İli Susuz ve Selim İlçelerine 3.3 milyon TL tutarında kilitli parke taşı alımı yaptığı belirlendi.
Bazı mal ve hizmet alımlarının, parasal sınırları aşmamak için kısımlara bölünerek doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirildiği görüldü.
Kuşadası’ndaki bir restoran, 10 yıllığına Aybel A.Ş.’ye devredildi. Ancak devrin ardından belediye bütçesinden harcama yapıldığı tespit edildi.
Belediyeye ait 271 işyerinden 76’sının ruhsatsız faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Ayrıca, Aydın Büyükşehir Belediyesi Personel A.Ş. ile yapılan hizmet alımı sözleşmeleri süresiz ve bedelsiz olarak düzenlendi, bu durum damga vergisi tahsilini engelledi.
Sözcü
TBMM'de "ayı' tartışması: AKP'li Varank'tan CHP sıralarına skandal sözler!14 izlenme
Sağlıkta katılım payına yüzde 650'lik zam15 izlenme
Elon Musk Yusuf Dikeç’in teklifini kabul etti25 izlenme
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”22 izlenme
Polis doğruladı: Öldürülen kişi KKTC'de kayıp beş kasetle ilgili açıklama yapan isim Halil Falyalı’nın eski muhasebecisi Cemil Önal çıktı23 izlenme
Bakan Tekin'den 'LGS' açıklaması: "PDF bizim değil, çalıntı iddiası yalan"15 izlenme
Demirören'in sahibi olduğu Milli Piyango'da yaşanan skandalı Orhan Uğuroğlu açıkladı!48 izlenme
Bitmeyen projedeki tünel 8’inci kez göçtü!67 izlenme