İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin dolar siyasetçi ile ilgili savcılığa dilekçe verdi.
Soylu'nun dilekçesinde geçen ismin Metin Külünk olduğu belirtiliyor.
Süleyman Soylu, bir siyasetçinin Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığını iddia etmiş ancak adını vermemişti.
Sedat Peker ise iddianın doğru olduğunu ayrıca 10 bin dolardan fazla ve birden fazla siyasetçiye verdiğini itiraf etmişti. Ancak isim vermemişti.
TBMM BAŞKANI ŞENTOP, SOYLU'YA YAZI GÖNDERMİŞTİ
Meclis Başkanı Şentop "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu'ya göndermişti.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, iddiayı ortaya atan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir yazı göndererek açıklama yapmasını istemişti.
Şentop'un, Süleyman Soylu'ya gönderdiği yazının içeriğine dair ayrıntılar ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre; Şentop İçişleri Bakanlığı'na 27 Mayıs'ta gönderdiği resmi yazıda "Gazi Meclis bu tür iddialarla anılmamalı" ifadesini kullandı.
Milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini belirten Şentop, hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin adli merciler ve Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.
Böylece günlerdir siyaset gündemini meşgul eden soru Meclis Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na resmen iletilmiş oldu.
İDDİA: SOYLU YAZILI OLARAK SAVCILIĞA BİLGİ VERDİ
İddiaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu yazının ardından bugün savcılığa Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçinin Metin Külünk olduğunu yazan bilgiyi verdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/suleymansoyludanflashamleh80912.html
Lübnan Suriyelileri göndermeye başladı29 izlenme
İşçiye vergi darbesi! Kaşıkla aldıklarını kepçeyle verecekler: "Maaşlar hızla düşecek"16 izlenme
Çok gecikmeden bir tarihi rekor daha! Dolarda son durum283 izlenme
SGK dava açtı, maaşına el konuldu, kanser oldu; öldükten sonra haklı olduğu ortaya çıktı30 izlenme
'Tasarruf', Diyanet'e uğramıyor: Bütçesi %34 artışla 10,5 milyar liraya çıkarılacak!71 izlenme
'128 milyar dolar nerede?' afişleri dünya gündeminde yankı buldu!89 izlenme
Mansur Yavaş'tan asgari ücretlilere müjdeli haber23 izlenme
Kaymakamdı, saatler içinde önce Vali Yardımcısı sonra Kayyum oldu30 izlenme
Ali Erbaş’tan yoksulluk itirafı: "Almış olduğu 2 kiloluk kurban etini kurutup toz haline getiren ve aylarca onun tozunu yemeklerine katan milyonlarca insan var. Bunu görmezden gelmek bize yakışmaz"
Kriz silsilesi genişliyor: Anadolu Ajansı Sedat Peker haberindeki AKP'li isimleri sildi!
ABD'de Volcker şoku
Sadece hafriyat 5 milyar dolar: 'İliç'teki faciada tüm masraflar şirketten alınsın'