İktidarın olmayan göç stratejisi ve açık kapı politikası Türkiye’yi yol geçen hanına çevirdi. Ülke sığınmacıların ve kaçakların merkezi haline geldi.
Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere farklı ülkelerden vatandaşlar Türkiye’yi mesken tuttu. İç savaşın bittiği, Esad’ın vatandaşlarının geri dönüşü için genel af ilan ettiği dönemde, Bakanlar ve üst düzey bürokratlar konuyla ilgili, ‘isteseler de göndermeyiz’, ‘Türk ekonomisini onlar ayakta tutuyor’, ‘ülkelerinde savaş var’ gibi bahanelerle sığınmacıları ülkede tutmaya devam ediyor.
Ancak sosyal medyaya düşen bazı görüntüler bunların tam tersini söylüyor. Kariyerine Suriye’de devam eden Türk basketbolcu Kemal Canbolat sosyal medya hesabından, Türk halkına Suriye’deki gerçekleri gösteriyor.
Suriye’nin sahil kenti Lazkiye’den görüntüler paylaşan Canbolat şu ifadeleri kullandı:
Lazkiye .. Suriyeliler tatil köylerinde tatillerini yapıyorlar. Fiyatlar Antalya ile yarışır.. Savaş çok kötü Köpük savaşı yüzünden bir çocuk totosunun üstüne düşmüş. Molotof kokteylide çok tüketiliyormuş.
Görüntülerde Suriyeli vatandaşların denize girdikleri, yaşamın günlük güllistanlık olduğu görülüyor.
Canbolat da Suriye’nin Hama şehrinden görüntüler paylaştı. Canbolat paylaştığı görüntülerle sosyal hayatın rutin bir şekilde devam ettiğini, bölgede savaş olmadığını ve halkın günlük hayatını nasıl sürdürdüğünü gözler önüne sermişti.
Yeniçağ
Emlak ilanlarına ceza vermek konut krizini çözecek mi?
Sayıştay açıkladı: PTT, 2 milyarlık işi ihalesiz bakın kime verdi!
Nurcular MEB'in izniyle okullarda!
"Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı kimdir" sorusuna verilen skandal cevaplar izleyenleri üzdü
Trabzon’da sokağa döküldüler! TÜİK rakamlarına büyük protesto: "Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz"
MHP, Bahçeli'ye soru soran gazeteciyi 'ajan' ilan etti!
TMO'nun deposundan 300 kamyon buğday çalındı, buhar olan 7 bin 500 ton buğday için TMO "bir miktar ürün kayboldu" dedi!
TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 16 maddelik uyarı! "Veriler açıklanmalı!
Türkiye’nin ilk balerininin heykeline tecavüz girişimi!
Alarm verildi: İliç'te yeni göçük uyarısı
Antalya’da kirli propaganda! CHP'den açıklama: Partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur
Z kuşağından Erdoğan'a Hüda Par tepkisi! Tek tek sıraladı
750 bin Filistinli Türkiye’ye mi geliyor? ABD eski Büyükelçisinden kritik açıklama
Ayasofya'ya kamyon sokmuşlardı: İhaleyi Erdoğan'ın arkadaşı almış