Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde yaşananlar okulun akademik yapısını alt üst etti. Devlet Tiyatrolarında çalışan sanatçılardan 8’i bölümde ders vermek isteyen 12 öğretim görevlisinin ders verme izni yenilenmedi. İki öğretim görevlisi de bu duruma tepki göstererek görevlerinden ayrıldı.
Evrensel’de yer alan habere göre, 22 Eylül’de okul 14 akademisyen eksiğiyle başladı. Kadroyu şekillendirmek üzere görevlendirilen, Öğretim Görevlisi Murat Atak, bölümde kalan 2 akademisyenden birinin tiyatroyla alakası olmadığını söyledi.
Atak, Tamer Karadağlı’nın sık sık rektörle görüştüğünü belirterek, Karadağlı’nın rektöre, “Bu kişiler CHP’li belediyelerle çalışıyor. Bana da ‘ak teneke’ diyor. Sizi de Cumhurbaşkanı atadı, bana hakaret sayılıyorsa size de sayılır” dediğini söyledi.
Karadağlı’nın daha önce hem Hacettepe’nin giriş sınavını hem de Devlet Tiyatrosu sanatçı kadro sınavını kazanamadığını vurgulayan Atak, “Sanatçı olarak alınmadığı kuruma tepeden genel müdür atandı. Biz buna karşı çıktık. Muhalif kimliğimiz yüzünden hedef seçildik” dedi.
90 yıllık kurumun akademik yapısı altüst oldu. Devlet Tiyatrolarında çalışan sanatçılardan 8’i bölümde ders vermek üzere izinli, 4’ü rektörlük onayıyla çalışıyordu. Sevgi Türkay, Ferahnur Barut, Tuncer Yiğci, Levent Şenbay, Tolga Tecer, Adnan Erbaş, Oktay Dal, Pınar Gün Topçu ve Eren Aysan’ın da aralarında bulunduğu 12 öğretim görevlisinin izni yenilenmedi. İki öğretim görevlisi de bu duruma tepki göstererek görevlerini bıraktı.
22 Eylül’de yeni eğitim öğretim dönemine başlayan öğrencilere de görevine son verilen öğretim görevlilerine de herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Bölümdeki dersler 14 öğretim görevlisinin yokluğuyla başladı.
Sözcü
Aşevinde her gün 1000 kişi sıraya giriyor
Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'tan 'malvarlığı' açıklaması: "Hepsi Allah’ın, biz emanetçiyiz"
Vatandaşın borcu 2.2 trilyonu aştı
Otobüs şoförü direksiyon başında kalp krizi geçirdi, ikinci kaptan facianın önüne böyle geçti
Diyanet bu kez erkeklere tesettür istedi!
Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iddiaları yalanladı
Özgür Özel ve İmamoğlu, Beşiktaş'tan meydan okudu
YSK açıkladı: Yurt dışında kaç kişi oy kullandı?
İstanbul'da Alevilerin yaşadığı evlere çirkin provokasyon!
İkinci el sefalet... "Ekmek parası bulamayıp kıyafetlerini satan da var"
Murat Çalık'ın doktor reçetesi ortaya çıktı: "Kilo kaybı önlenemedi, mama desteği sürecek"
Levent Kırca yıllar önce sahte diplomanın mizahını böyle yapmıştı
Güllü'nün tutuklanan kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in avukatı konuştu, iddialara yanıt verdi: "Annesi yerdeyken Tuğyan Ülkem Güler eve yeniden neden girdi?"
Ek bütçe de iki ayda patladı!