Ticaret Bakanlığı’nın eihale ile satışa çıkarttığı eşyalar arasında ‘Koleksiyonluk spor malzemeleri’ kategorisinde yer alan spor ayakkabılar dikkat çekti.
Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane isimlerinden Michael Jordan’ın imzasını taşıdığı belirtilen 3 çift spor ayakkabı, 15 Nisan’da ihaleye çıkartıldı. Ticaret Bakanlığı’nın Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü’ne (TİM) ait 2 Numaralı Tasfiye Ambarı’nda bulunan 3 çift spor ayakkabının satış bedeli de 5 milyon lira olarak belirlendi.
İhale 19 Nisan’da sona erdi. Ancak ayakkabılar için ihale süresince herhangi bir teklif verilmedi. Bunun üzerine Bakanlık, ayakkabıları aynı gün yeniden ihaleye çıkarttı. Başvuru süreci devam eden 100 bin lira teminat bedeli istenen ihalede ayakkabılara henüz teklif veren olmadı.
Geçen yıl Michael Jordan'ın 1998 yılında NBA final maçında giydiği ayakkabı açık artırmada satıldı. Jordan'a maçı kazandıran ayakkabı, New York'taki Sotheby's Müzayede Evi'nde yapılan açık artırmada 2,2 milyon dolara alıcı buldu. Jordan'ın 1998 yılında giydiği bu spor ayakkabı ise 2,2 milyon dolar ile bu zamana kadar satılan en pahalı spor ayakkabı unvanına sahip oldu. Jordan'ın kariyerinin başlarındayken giydiği bir başka spor ayakkabı da 2021 yılında yapılan açık artırmada, 1,47 milyon dolara satılmıştı.
Ticaret Bakanlığı, tüzel kişiler veya gerçek kişiler tarafından gümrüklere getirilen spor ayakkabılarının mevzuata uyun şekilde gümrük işlemi yapılmadığı için ambarda bekletildiğini yasal süre sonunda da tasfiye sürecine başlatılıp, satış için ihaleye çıkartıldığını bildirdi.
İhale açıklamasında ise şöyle dendi:
“3 adet Michael Jordan imzalı basketbol ayakkabısı. Eşyalar beklemiş vaziyettedir. Eşya mevcut durumu ile satışa sunulmaktadır. Sistemde yer alan eşyaya ait bilgiler, bilgi niteliğindedir. Sistemde teklif veren istekliler eihalesi yapılan eşyayı mevcut haliyle görmüş, incelemiş ve eihaleye sunulduğu haliyle kabul etmiş sayılır. Eşyanın/Aracın alıcıya tesliminden sonra eşyanın/aracın piyasaya arzı, kullanımı veya tescili için alınması gereken her türlü izin veya belgenin alınması, kayıt, tescil veya bildirim işlemlerinin alıcı tarafından yerine getirilecek ve bunlara ilişkin her türlü mali yük ve yükümlülükler alıcı tarafından karşılanacaktır.”
Sözcü
Sofraların vazgeçilmeziydi, gel de bu zamdan sonra sofraya koy!74 izlenme
Trafoya 12 milyarlık kedi girecek16 izlenme
Gazze’de mahsur kalan Türkler yardım bekliyor: "Yetkililer ellerinden bir şey gelmediğini söylüyor"40 izlenme
Reuters’a konuşan yetkililer: Cumartesi ve gece kısıtlaması kalkabilir70 izlenme
Beleş paradan olan bankamatikçiler iyice kudurmuş 'İmamoğlu'na oy verenleri asacaksın, keseceksin !'362 izlenme
Suriyeli vatandaş işi çözdü! AKP arasa böyle vekil bulamaz!768 izlenme
"Biz Hizbullahçıyız, onların kafalarını keseriz" sözleriyle Türkiye'yi ayağa kaldıran Hizbullahçı U dönüşü yaptı "Özür diliyorum"73 izlenme
Mehmet Demirkol'dan Mehmet Büyükekşi'ye tarihi Atatürk dersi: "Kimsiniz olum siz! Benim ulusum adına sen gidip Suud'la nasıl Atatürk pazarlığı yaparsın!"63 izlenme
AKP'li seçmen anne 'Geleceği düşünmedik, okumamız lazımdı, araştırmamız lazımdı. AKP'ye oy verdiğim için herkesten özür diliyorum'
Maaşları da revize edin
ABB'den 'belediye çalışanlarına şantaj'a suç duyurusu
Bakan Albayrak bu sefer "Burası önemli değil" dedi "EYT ile ilgili çalışmamız yok"