Beyaz Saray antetli kağıdına yazılı ve Trump'ın ıslak imzası olan mektubu, ABD'de kendisine en yakın medya organı olan Fox Tv sunucularından Trish Regan paylaştı.
Trump mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, PKK terör örgütünün Suriye kolu PYDYPG'nin silahlı birliklerinin başındaki kod adı “Şahin Cilo”, asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan, ancak kendisini Amerikalılar'a “General Mazlum Kobani” diye tanıtan teröristle müzakereye oturmasını önerdi.
Trump'ın mektubunun tam metni şöyle;
Sayın Cumhurbaşkanı,
Hadi iyi bir anlaşma yapmaya çalışalım. Siz binlerce kişinin öldürülmesinin sorumlusu olmak istemezsiniz, ben de Türk ekonomisini yok etmek istememki yaparım. Bu konuda yapabileceklerimin küçük bir örneğini Rahip Brunson'da ortaya koymuştum.
Sizin sorunlarınızı çözmek için çok çalışıyorum. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (Şahin Cilo adlı PKK'lı) sizinle müzakere etmek istiyor geçmişte yapamayacağı pek çok tavizi vermeye razı. Yeni elime geçen, bana hitaben yazdığı mektubu ekte size gönderiyorum.
Eğer bunu doğru ve insani şekilde yapabilirseniz, tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmaz ise sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Katı bir adam olmayın. Deli olmayın.
Sizi daha sonra arayacağım
Saygılarımla
Donald Trump

Dayak yiyen kadının ifadesi 'Pes' dedirtti!136 izlenme
Milli Güvenlik Kurulu: Güney Sınırlarında Yapılan Ve Yapılacak Olan Operasyonların Milli İhtiyacıdır54 izlenme
Tarım arazisine hal yapmak isteyen belediye çiftçinin ekili tarlasına icra yolladı36 izlenme
Yolsuzlukla suçlanan AKP'li Belediye Başkanı savcının takipsizlik kararı vereceğini canlı yayında açıkladı!35 izlenme
Milli Eğitim Bakanı, Kahramanmaraş'taki saldırıdan saatler önce 'Gerekli tedbirleri alıyoruz' demişti!51 izlenme
Washington Post ve NY Times'da gündem Türkiye: "Erdoğan ekonomist olduğunu iddia ediyor"47 izlenme
İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün: Kanal İstanbul’a harcanacak 100 milyar İstanbul’u deprem felaketinden kurtarır166 izlenme
Ege'de şiddetli deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalar31 izlenme
İnan Güney'in küçük kızı babasına seslendi: "Babam geldiği gibi onu kucaklayıp öpeceğim"
AKP teşkilatından Atatürk'e saygısızlık!
CHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi 'Halk Ekmek' projesini hayata geçirirken, ekmeği 5 TL'den satışa sundu
AYM, Maliye'nin vergi çılgınlığına 'dur' dedi