Türkiye’de gündem yoğunluğunun önemli bir parçası haline gelen emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir formülün ortaya çıktığını ABD medyasına konuşan Türk yetkililer aktardı.
ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg’e konuşan Türk yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT ile ilgili yeni hamleler hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi.
“Erdoğan bütçedeki masrafı minimuma indirmek için kritik seçim vaadini tıraşlayabilir” başlığıyla paylaşılan haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan devlet ve özel sektör çalışanlarının erken emeklilik planlarını bütçede baskı yaratması sebebiyle daraltabileceğini üst düzey Türk yetkililer söyledi” ifadesi kullanıldı.
Gelecek yıl yapılması planlanan seçimlerde kritik bir seçim vaadi olan emeklilikte yaşa takılanlar konusunun ilk planlarında 1.5 milyon insanı etkilemesi beklenirken şu an Erdoğan’ın çok daha az çalışanı dahil etmeyi gündemine aldığını da ismini açıklamayan bir yetkili söyledi.
Yetkililer ayrıca Erdoğan’ın Pazartesi günü yapılacak kabinede bir karar alabileceğini de belirtirken, bu hamle ile birlikte Erdoğan’ın seçmen tabanını da kuvvetlendirebileceği kaydedildi.
EYT’DE YENİ PLAN NE OLACAK?
Bloomberg’in haberinde ise, “Türkiye hükümeti şu anda EYT’ye hak kazananların yüzde 60’ını kapsayacak bir plan üzerinde duruyor. Orijinal planın maliyetinin 250 milyar TL’ye çıkabileceği belirtilirken, bu rakamın ülkedeki yaklaşık 14 milyon emeklinin bu yıl boyunca Ekim ayına kadar sosyal güvenlik sistemi harcamasının 3 katı olduğu aktarıldı” denildi.
Yetkililer alternatif plan ile birlikte erken emekliliğin yaşlı çalışanları kapsayacağını belirtti.
Sedat Peker'in Mesut Yılmaz iddiasını Sebahattin Önkibar doğruladı, Mesut Yılmaz'ın kendisine yaptığı itirafı açıkladı!72 izlenme
Saray danışmanı YENİ Parti’yi alaya aldı tepki gördü22 izlenme
TBMM’den Yavaş’a ambargo!955 izlenme
Okul müdürü, öğrenciye tacizden tutuklandı! Kaymakamlık daha önce uyarmış66 izlenme
Ankara'da simit fiyatına zam geldi37 izlenme
Erdoğan ve Bahçeli'nin '7 uçakla gittikleri' Maraş'taki 'piknik'i kaça mal oldu?122 izlenme
İBB denetim raporlarında ortaya çıktı: İsrafta ilk sırada İSPARK!82 izlenme
FETÖ'den Erdoğan'a pazarlık teklifi!524 izlenme
“Tuz Gölü’nde flamingo ölümleri başladı”
İnternete erişimi engellendiği iddia edilen Sedat Peker'in nasıl 'beğeni' yaptığı ortaya çıktı
CHP'ye yapılan son operasyonu yöneten savcıdan flaş talimat! Avukat görüşüne kısıtlama
Osmangazi Köprüsü’nde hisse satışı için JPMorgan’a yetki!