Kurban Bayramı’nda vatandaşlar ya tatile ya da memleketlerine giderken, İçişleri Bakanlığı, ölümlü can kayıplarını önlemek amacıyla 30 kilometrede bir radar konulduğunu açıklamıştı.
Bakanlığın bu kararı, vatandaşlar tarafından tuzak olarak yorumlanırken, radarın yansımaları gelmeye başladı. Bir vatandaş, 50 dakika içerisinde tam 4 ceza kesildiğini belirtirken, bir başka vatandaş ise, tırın arkasına gizlenmiş radarın görüntüsünü paylaşarak ‘Tuzak değil mi şimdi bu?’ sorusunu sordu.
Denizli’den Afyonkarahisar’a giden bir vatandaş 50 dakika içinde tam 4 kez ceza yedi. Vatandaşa kesilen cezanın bedeli de 8 bin 668 TL oldu.
Bir vatandaş, söz konusu haberi alıntılayarak, ‘radar’ meselesinin ciddi olduğunu “Bakın bu Radar olayı çok ciddi Bugün seyahat özgürlüğünüze tuzak kurulmasına göz yumar tepki vermezseniz Yarın da şehirden şehre vizeyle geçersiniz Yüz tanıma sistemleri gelir Çin'deki vatandaşlık puanı sistemi başlar Amaç da istenen de bu uyanık olalım” ifadeleriyle belirtti.
Sosyal medya kullanıcıları paylaştıkları gönderilerle söz konusu radar uygulamasına tepkilerini dile getirdi.
Gerçek Gündem
Aile ziyaretine bütçe yetmiyor25 izlenme
EYT önergesi reddedildi! İşte MHP’li milletvekillerinin hali!111 izlenme
HÜDA PAR, eski Hizbullah sorumlusu Cemal Çınar'ı aday gösterdi39 izlenme
Vahap Seçer’den kritik uyarılar: "Planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor"39 izlenme
"İmamoğlu'nun kasası" diyorlardı, lokantasını Erdoğan açmış46 izlenme
Suriye’de neler oluyor? Faik Bulut: "Harita parçalanacak"29 izlenme
Melih Gökçek'e sert tepki! ABB harekete geçti: 'Geri adım yok'42 izlenme
102 genç tahliye edildi! Cezaevi önünde alkışlarla karşılandılar30 izlenme