Yetmeyen maaş zamları emekliyi şair yaptı: Sokak röportajında okuduğu o şiire beğeni yağdı

41 izlenme 27 Ocak 2024
Reklamlar

Sokak röportajında maaşların artışını değerlendiren bir emekli, zammın yetersiz olduğuna değinen şiiriyle gündem oldu. "Ömür pusulamızın yarısı yırtık, yıllardır kasaplar bizlere örtük. Bir de 3-5 kuruş zam gördük ya, artık piyasa kazığı kor yavaş yavaş." sözlerine birçok beğeni ve yorum yapıldı.



Emekli maaşlarına zam gelse de geçim zorluğu yaşayan vatandaşlardan biri duygularını şiire aktardı. O vatandaş Halk34 isimli Youtube kanalına okuduğu şiirinde şunları söyledi: "Zamlı maaş aldım, bonkörüm hanım. Cüzdanı çıkar da say yavaş yavaş. Aman 100'lüklere nazar değmesin, beslemeyle kol aynına yavaş yavaş... Ömür pusulamızın yarısı yırtık, yıllardır kasaplar bizlere örtük... Bir de 3-5 kuruş zam gördük ya artık piyasa kazığı kor yavaş yavaş... İşte hanım ben her zaman böyleyim. Sebebini ne sen sor ne ben söyleyeyim... Kaldır artık şu boş cüzdanı neyleyim. Geçim planını kur yavaş yavaş... Maalesef öyle oldu."

Bu sözler üzerine muhabir "Yetmeyen emekli maaşı sizi şair yaptı herhalde." yorumunu yaptı. Emekli vatandaş ise "Ben eskiden beri emekliyim, kamu emeklisiyim." cevabını verdi. O şiir birçok emekli vatandaş tarafından beğenilirken yorumlar yapıldı.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 407.939'a, can kaybı 11.326’ya yükseldi! Danıştay ağaç talanına 'dur' dedi! Cumhurbaşkanlığı kararına direnen mahalleli kazandı SGK Başuzmanı açıkladı: Bayram ikramiyesi bekleyen EYT'lilere kötü haber! CHP'nin kuruluş yıl dönümünde İmamoğlu iktidar yolculuğunun şifrelerini verdi: "Ne baskılar, ne engeller, ne de karanlık girişimler bu yürüyüşü durduramayacaktır"