AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu güne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 5 bin 423 personelin başka kurumlara geçtiği, geçiş sağlanan kurumların başında ise 3 bin 771 kişi ile Milli Eğtim Bakanlığı’nın geldiği ortaya çıktı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar konuya ilişkin “AKP Hükümeti öğretmen olarak görev vermek istediği kişileri doğrudan atayamamış ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir basamak olarak kullanmıştır. Her zaman olduğu gibi AKP Hükümeti atanamayan öğretmenlerimize yine haksızlık yapmıştır” dedi.
Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, CHP’li Baydar’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan başka kamu kurum ve kuruluşlarına geçen personel sayılarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ imzalı yanıt geldi.
Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da gerekli şartları taşıyan personelin diğer kurumlara geçmesinin mevzuat çerçevesinde gerçekleştiği belirtilen yanıtta, “Diğer kurumlara muvafakat yoluyla geçen toplam personelin yaklaşık yüzde 70’i (3 bin 771 kişi) MEB’e öğretmen olarak naklen geçiş yapmıştır. Öğretmen olarak muvafakat yoluyla geçiş yapanlar, öğretmenlik kadrosuna atanmada aranan eğitim ve pedagojik formasyona sahip olma şartlarını taşıyan ve anılan Bakanlıkça öğretmen olarak atanması yönünde Başkanlığımızdan muvafakatı talep edilen personeldir. 2002’den bugüne kadar Dyanet İşleri Başkanlığı’ndan diğer kurumlara toplam 5 bin 423 personel geçiş yapmıştır” denildi.
Atanamayan yüz binlerce öğretmene dikkat çeken CHP’li Baydar, MEB’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan 3 bin 771 kişiyi öğretmen olarak almasının anlaşılır gibi olmadığını kaydetti. “Daha açıkçası AKP Hükümeti öğretmen olarak görev vermek istediği kişileri doğrudan atayamamış ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir basamak olarak kullanmıştır” diyen Baydar, “MEB’de öğretmen olarak göreve başlamak için önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na mı başvurmak gerek, önce orada mı işe başlamak gerek” diye sordu. Baydar, “Her zaman olduğu gibi AKP Hükümeti atanamayan öğretmenlerimize yine haksızlık yapmıştır” değerlendirmesinde bulundu.
http://halktv.com.tr/diyanetcalisanlarimebegecti281594
Kuşadası'nın dev oteli iflas etti! 8 açık yüzme havuzu olan otelde 1276 oda var20 izlenme
Türkiye'nin vergi rekortmeni adının açıklanmasını istemedi8 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Görev bittiği zaman, gitmeyi bilmek gerek!127 izlenme
Fırtınalar koparan butlan operasyonunda kim ne dedi?14 izlenme
Uzman isim açıkladı: Sigaraya zam geliyor!71 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Harkiv şehrinin merkezini çoklu roketatar sistemiyle vurdu!91 izlenme
Traktörüne haciz gelen çiftçi hayatını kaybetti!47 izlenme
Çanakkale ateş çemberinde! Evler tahliye edildi, tarihi alanlara girişler durduruldu16 izlenme