Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) yapılan açıklamada, Derneğin Başkanlar Kurulu toplantısının 122 şube başkanın katılımıyla 21 Temmuz'da Ankara'da yapıldığı belirtildi.
Toplantıda, emekli aylıklarına yapılan zam oranı, ürün ve hizmetlerdeki fiyat artışı ile KDV ve ÖTV oranlarının yükseltilmesinin görüşüldüğü aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:
"Emeklilerin kök aylıkları yetersiz kaldığı için 15 milyon emekli, yapılan düşük zamlar nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradı. Taban aylıkları iyileştirilmeden ve aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli zamlarla emeklilerin refahını artırmak mümkün değil. Derneğimizin aylıklara 4 bin lira seyyanen zam talebi karşılık görmediği için milyonlarca emekli geçinmekte zorlanıyor. Bunun görülmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın seyyanen zam önerimizi bir kez daha yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz."
Devletin çalışanlara ve emeklilere bir bütün olarak bakması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu yıl emekli aylıklarına birinci altı ayda yüzde 30, ikinci altı ayda yüzde 25 zam uygulanmış ve aylıklarda toplam yüzde 62,5 artış olmuştur. 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylığına ortalama yüzde 110 artış yapılmıştır. Görüldüğü gibi çalışanlar ile emekliler arasındaki gelir makası büyüdü. TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam talebimizin gündeme alınmasını ve emeklilerimizi rahatlatacak bir artışın yapılmasını istiyoruz."
Cumhuriyet
Rojin cinayetinde bir tanık ortaya çıktı ama ifade alınmadı! Van'da neler oluyor? Baba isyan etti19 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'ın İmamoğlu'nu 'milli güvenlik' sorunu ilan etmesine yanıt30 izlenme
Ege Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerinden eylem: “Temiz su ve sağlıklı yemek istiyoruz”37 izlenme
Kırmızı ete, balığa, tavuk etine zam yağdı!44 izlenme
AKP'li Belediye Kent Lokantası açtı48 izlenme
TÜGVA'ya karşı çıktı, görevden alındı!63 izlenme
Hakan Atilla’nın istifa iddialarına dikkat çeken yorum: Amaç ilişkileri düzeltmek50 izlenme
Protokolün detayları belli oldu: İşte kamu işçisinin alacağı zam45 izlenme