Ocak ve Temmuz ayında Özel Tüketim Vergisi artışları ile birlikte en ucuz sigaranın 66 lira olması bekleniyor. Sigara ve alkollü ürünlerde ÖTV kanun gereği Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor.
Habertürk’ten Rahim Ak’ın aktardığına göre temmuz ayı yaklaşırken yılın ilk 5 ayında Üretici Fiyat Endeksi’nin yani ÜFE’nin yüzde 17.87 olduğunu göz önüne aldığımızda yılın ilk yarısında artışın yüzde 20’nin altında olmayacağı da neredeyse kesinleşti.
Sigaranın ÖTV’si kanun gereği ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar artırılıyor. Bu altı ayda ÜFE yüzde 20’nin altında olmayacak. Böylece ÖTV açısından sigaranın perakende satışı 60 liranın altında olamayacak. Eğer sigara şirketleri vergi zammını sineye çekmez ise fiyatlar en az 10 lira daha artacak.
EN UCUZ SİGARA 66 LİRA
Sigara ve alkol üzerindeki ÖTV temmuzda yüzde 20 oranında artırılacak. Her sigara paketinin ortalama yüzde 82’si vergiye gidiyor
Sigaranın vergisinde bir şart daha var. Satış fiyatının yüzde 57’sinin asgari maktu vergiden (34,2 liraya yükseleceğinin varsayıyoruz) daha az olmaması gerekiyor. Böylece ÖTV açısından sigaranın perakende satışı 60 liranın altında olamayacak. Şu anda bu rakam 50 lira ve en düşük sigara fiyatı da 56 lira. 10 liralık vergi artışı direkt yansıtılırsa en ucuz sigara da 66 lira olacak.
Tele1
7.7’lik depremde Malatya’da rezidans çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında108 izlenme
Ekmek kuyruklarından Hülya Avşar'a yanıt! 'Gerekirse simit yiyeceğiz diyen Saray soytarıları, gelsinler onlar beklesinler ekmek kuyruklarında!'52 izlenme
İşte emeklinin acı gerçeği! "Kırmızı eti en son 1.5 yıl önce almıştık"107 izlenme
Rekabet Kurulu devreye girdi! Yemeksepeti'ne soruşturma başlatıldı32 izlenme
Konseri iptal edilen Melek Mosso: "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakım"69 izlenme
Yetkililer deniz tatili planlayanları uyardı: Belirtiler Covid-19 ile Aynı39 izlenme
Eski İçişleri Bakanından tarikat uyarısı "BOP'un özü bu"72 izlenme
Fatih Altaylı'dan şok iddia! "Kur Korumalı 'Soygun'da 100 milyar dolar uçtu"16 izlenme
Erdoğan'ın yıllar önceki konuşması 'Vatandaşımın halini gördüm. Üniversiteyi bitiren gençler ağlıyor, iş bulamıyor. 3-5 kişinin saltanatı için biz buna göz yumamayız'
MSB’den Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekâtı: 29 hedef imha edildi
AKP'li başkan oğlunu belediyede işe soktu, bakın kendini nasıl savundu!
‘Yansın Suriye Yıkılsın İdlib’ diyen yandaş yazardan ateşkese destek!