Dolar/TL haftayı 23,68 seviyesinden kapatırken, kurda üst üste artış serisi 15. haftaya taşındı.
Bloomberg’de dün yayımlanan haberde, TL’nin son 24 yılın en uzun kayıp serisini yaşadığına işaret edildi.
Geçen hafta dolar karşısında yüzde 11’lik kayıp yaşayan TL, bu hafta yüzde 1’lik kayıp daha yaşadı.
Haberde, Türkiye’de iş başına gelen yeni ekonomi yönetiminin döviz piyasasına müdahaleleri sınırladığına ve TL’deki düşüşün 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi sonrasında hızlandığına işaret edildi.
Haberde ayrıca, seçimler öncesindeki 18 ayda TL’yi desteklemek için Merkez Bankası (TCMB) tarafından yaklaşık 200 milyar dolarlık rezerv kullanıldığı ancak yine de bu dönemde TL’nin dolar karşısında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimlerinden biri olmaya devam ettiği aktarıldı.
Seçimler sonrasında Erdoğan’ın iki eski Wall Street bankeri olan Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan’ı ekonomi yönetimine atadığı, bu adımın da ağır devlet müdahalesi politikasının ardından TL’nin değerinin serbest piyasada belirleneceği bir politikaya dönüş sinyali olarak değerlendirildiği belirtilen haberde, Türkiye’nin tahvil ve hisse senetlerine yabancı sermaye girişinin artacağı beklentisinin olduğu belirtildi.
Nitekim, geçen hafta tahvil ve hisse senedi piyasasına toplamda 287 milyon dolarlık yabancı girişi oldu. Bu rakam, Aralık 2022 sonrasındaki en yüksek haftalık yabancı girişi olarak kayıtlara geçti.
Sözcü
Teyzemiz, Türkiye'nin ekonomisini, sağlık sistemini ve korona sürecini mükemmel özetlemiş!147 izlenme
ÖSYM'den YKS açıklaması: Yasal işlem başlatıldı78 izlenme
İzmir’de çocuklara ücretsiz süt desteğine Sayıştay engeli31 izlenme
Abdüllatif Şener "Erdoğan, Pensilvanya’ya Ahmet Ergün ile gitti!"162 izlenme
Erdoğan'ın faiz inadı: "Faiz inmeye devam edecek, kimse bu konuda akıl vermesin"32 izlenme
Merdan Yanardağ, Tarık Akan'a hakaret edenlere çok sert tepki gösterdi !460 izlenme
Emekliye 11.6 milyar eksik ödeme yapıldı!96 izlenme
Kuru temizlemeci, kıyafetleri 'ucuz fiyata' temizlediği için zabıtaya şikâyet edildi28 izlenme
Çarpıcı Disney Plus kulisi: Birileri Atatürk filmini FOX’un elinden almak için girişimlerde bulunmuş
EYT'de 'Kırmızı Alarm': Maaşınız 12 nedenle iptal edilebilir!
Erol Mütercimler, müthiş Binali Yıldırım değerlendirmesiyle beraber seçim sonucunu da açıkladı !
Tüp fiyatları patladı