CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Turgay Şahin, yaptığı açıklamada böyle bir olayla ilk kez karşılaşıldığını belirtti ve apartmanın mahalle sayılması ve bu yüzden muhtar seçilmesi olayını şöyle anlattı:
“Zafer mahellesinde kentsel dönüşüm uygulandı. Mahalle tamamen kalktı ve bu yüzden muhtarlık seçimi de yapılmadı. Orada sadece bir apartman kalmıştı. O apartmanın sakinleri de Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı için oy kullandı. O apartmanda AKP eski il başkanı ve yine AKP'li olarak bilinen isimler oturyor. O apartmanda bulunanlardan bazıları seçimin yeniden yapılması gerektiği, apartmada oturanların mahalle olarak kabul edilmesi gerektiği iddiasıyla Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz etti. Bunun üzerine 2 Haziran'da Zafer Mahallesi muhtarlığı seçimi yapıldı. 18 daire için muhtarlık seçimi yapıldı ve eski AKP il başkanının eşi, oturduğu apartman için muhtar seçilmiş oldu.”
MECLİS KARARINA RAĞMEN
CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, apartmanda oturanların bir mahalle olarak kabul edilip muhtar seçimi yapılacağını seçim yapıldığını gün öğrendiklerini belirtti. Şahin, “İki ay önce Zafer mahallesi sınırlarının Cumhuriyet mahallesine bağlanmasına ilişkin meclis kararı bile almıştık. O apartmanın bulunduğu yer bize göre Zafer mahallesi bile değildi. Ama Zafer mahallesi olduklarını öne sürüp muhtarlık seçimi yaptılar” dedi.
AKP Trabzon eski İl Başkanı Avukat İbrahim Keskin de, Zafer mahallesinin kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu, sadece iki apartmanın yıkılmadığını belirtti ve olayı şöyle anlattı: “İki bina kaldığı için 31 Mart'ta yeni muhtarlık seçimine gerek görülmedi. Bizim dışımızda YSK'ya itiraz edenler olmuş. YSK ‘Böyle olmaz' deyip, orada muhtar seçimi yapılmasına karar veriyor. Seçime iki aday katıldı ve 27 oyla eşim Cemile Hanım muhtar seçildi. Eşim, daha önce de merkezi Trabzon'da bulunan Türk Kadınları Derneği'nin genel başkanlık görevini yapmıştı. Cemile hanımın muhtar seçilmesi için de bir temennimiz yoktu. Apartmanımızın Cumhuriyet mahallesine katılması için dilekçeyi de ben vermiştim. Yani, seçim yapılmasıyla bir ilgim yok’ dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yskbuapartmanicinmuhtarsecimiyaptirdi5065609/
Tecrübeli gazeteci Murat Yetkin'den canlı yayında dikkat çeken iddia! 'Beşli çete, CHP ve İYİ Parti ile görüşmek için sıraya girdi!'44 izlenme
Kızılay Şube Başkanı'nın şirketleri, AKP'li belediyelerden 13 yılda 104 ihale aldı22 izlenme
Tüm gözler Narin davasında! Mahkeme Başkanı açıkladı: Kararın verileceği saat belli oldu35 izlenme
Çiğ sütte zam bilmecesi159 izlenme
Avrupa'da doğal gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasından beri yüzde 39 yükseldi24 izlenme
İlber Ortaylı, başkanlık için net konuşmuş 'Çatışma çıkar.İleride çöker bu sistem.Bu ülke bunu kaldırmaz.'771 izlenme
AKP’li belediye 7 aydır maaş ödemiyor! ‘Hükümet batmış, para yok’102 izlenme
Tunceli’de PKK’nın ‘yüzme havuzlu’ sığınağı tespit edildi!314 izlenme
SBK davasında karar çıktı!
Millet evsiz, can derdinde Bakanlık lüks araç peşinde!
Akıl tutulması işte böyle bir şey! Gerici Fatih Tezcan: ABD’ye boyun eğmedikçe daha çok sallanırız!
473 öğrenciyi zehirleyen yemek şirketinin ortağı, aynı üniversitenin 2018 yemek ihalesini aldı!