Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı İzzet Özgenç hakkında “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞTI: ÇEVRENİZDE TUTTUĞUNUZ HUKUKÇU GEÇİNEN ÇAKALLAR…
Özgenç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararına uymamasını ve kararı verenler hakkında suç duyurusunda bulunmasını, Erdoğan’a yazdığı bir açık mektupla eleştirmişti.
Özgenç’in mektubu şöyleydi:
“Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Ağabeyim, Bu mektubu size, resmi bir sıfat taşımadan ve resmi bir statüye sahip olmadan uzun yıllar hukuk alanında danışmanlığınızı yapan bir kişi olarak kaleme alıyorum. Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen muayyen bir olayla ilgili “hak ihlali” ve yeniden yargılama kararına “uyulmamasına” dair karar, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir. Hukuki danışmanlık çalışmaları çerçevesindeki yönlendirmeleri dolayısıyla mahcubiyetini gerektiren bir durumun olmadığı ortaya çıkmış bir kişi olarak, etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz ‘hukukçu’ geçinen ÇAKALLAR yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır. Bu durumu, şahsım için bir eksiklik olarak telakki etmiyorum. Ancak, hukuka geri dönülmesi dışında hiçbir beklentisi olmayan bir kardeşiniz olarak, bir üyesi olduğum toplumumuzun hukuk alanındaki geleceğiyle ilgili endişelerim dolayısıyla, sizi Anayasanın Cumhurbaşkanı’na yüklediği ‘Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etme’ görevini (m. 104, f. 2) yerine getirmeye davet ediyorum. Selam, saygı ve sağlık dileklerimle.”
KRT
Herkes Mansur Yavaş'ın sosyal medyayı sallayan bu sözlerini konuşuyor!88 izlenme
Rusya Savunma Bakanlığı: Bize yapılan saldırılara rağmen ateşkese uyacağız.36 izlenme
MHP CHP'yi kopyaladı: Seçimden önce küçümseyip kent lokantasının önünü Murat Kurum afişleriyle örtmüşlerdi, şimdi kurdeleyle açıyorlar23 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifleri genel müdürüne kişiye özel yönetmelikle ballı maaş!103 izlenme
Diyanet 'Bilim Kurulu'na da göz dikti! Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı: Bilim Kurulu'nda Diyanet'ten de temsilci olsun148 izlenme
Nasuhi Güngör, kendi kitabını yalanladı: Gülen-Erdoğan görüşmesi bilgisi dedikodulara dayanıyor199 izlenme
Yabancılara konut satışı yüzde 50 arttı: İran, Irak ve Afganistan ilk sıralarda!46 izlenme
Esad'dan Erdoğan'a: Amerikalılar için küçük bir paralı asker930 izlenme