Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi Kurucu Müdürü Metin Yaşatürk, “Pırıl pırıl öğretmenlerin eline faraş ve kürek veriyorlar, içim acıyor. Verdiğimiz bütün emekler boşa gitti” dedi.
Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hapse girmesinin ardından kura ile seçimi kazanan AKP’li Aydın Pehlivan, MetaSu ve Menaş şirketinde çalışan 660 işçiye yetkileri devir alana kadar iş başı yaptırmadığı Menemen Belediyesi’nde skandalların sonu gelmiyor.
Menemen Belediyesi’nin, 440 işçinin görev yerini değiştirme amacıyla işçilere “Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirilmeniz uygun görülmüştür” yazısını tebliğ etmek için liste hazırladığı öğrenildi. Şu ana kadar 100’ün üzerinde işçiye yazının tebliğ edildiği ve görev yerlerinin değiştirildiği belirtildi.
MetaSu şirketinde çalışan 100’den fazla işçinin yanı sıra Menemen Belediyesi’nde kadrolu olan kişilerin de Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirildiği bildirildi. Görev yeri değişen kişilerin arasında çoğunluğu öğretmen olmak üzere sağlık emekçileri ve mühendisler de bulunuyor.
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi Kurucu Müdürü Metin Yaşatürk, BirGün’e yaptığı açıklamada, “2011 yılından beri büyük bir özveriyle bu kadroları oluşturduk. Gençlerin hem ders almasını sağladık hem de onlara barış ve kardeşliği anlattık. İlerici ve aydın olan bu arkadaşlarımıza tahammül edemiyorlar. Öğretmenler başka birimlere kaydırılıyor ve temizlik işçisi yapılıyor. Öğretmen öğretmenlikten başka bir iş yapamaz. Pırıl pırıl öğretmenlerin eline faraş ve kürek veriyorlar, içim acıyor. Verdiğimiz bütün emekler boşa gitti” dedi.
Memur maaş zammı için ikinci teklif belli oldu43 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 5 kuruşluk dava!74 izlenme
Alevlerle mücadele sürüyor! Sakarya’da yeni yangın çıktı, kara yolu ulaşıma kapatıldı45 izlenme
CHP, internet kısıtlamalarına karşı VPN hizmeti başlattı! Parolası "iktidar"49 izlenme
Gölcük Tersanesi’nde koronavirüs alarmı! Gemiler limandan ayrıldı, 20 bin asker ve çalışan dönüşümlü izne çıkarıldı149 izlenme
İki kadını katleden Semih Çelik hakkında korkunç gerçek! '5 senedir bunun peşindeymiş'45 izlenme
Rasim Ozan ulus devleti yıkma planını övünerek anlattı60 izlenme
Türkiye'den 'radar' manzaraları! Vatandaşlar isyan etti, bir kişiye 50 dakikada tam 4 ceza!36 izlenme