Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Optimar Araştırma'nın seçim anketini paylaştı. Ankete göre yeni parti oluşumu içerisinde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan, yüzde 10'dan fazla oy alıyor.
Karar gazetesi yazarı Albayrak, Optimar Araştırma şirketi başkanı Hilmi Daşdemir'in "AK Parti'ye yakın, Babacan ve Davutoğlu'nun teşebbüslerine mesafeli olduğunu" söylerken "Yani, Daşdemir’in Davutoğlu ve Babacan lehinde ‘şike’ yapması düşünülemez" yorumunu yaptı.
Albayrak, "Kamuoyu araştırma şirketi Optimar’ın 510 Eylül 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde 18 yaş üzeri 1708 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiği 'Türkiye Nabzı Araştırması'nda bu rakamlar daha yüksek çıktı" diye yazdı ve şu ifadeleri okurlarıyla paylaştı:
“Parti kurarsa oy verir misiniz?” sorusuna olumlu cevap verenlerin oranı Babacan için yüzde 12.1, Davutoğlu için yüzde 10.9.
Bu soru ikisi için ayrı ayrı sorulmuş, ‘İkisinden hangisini tercih edersiniz?’ diye sorulmamış, dolayısıyla hem Babacan hem Davutoğlu’na oy vereceğini söyleyenler olabilir.
Bu nedenle iki rakamı toplayıp “İkisi toplamda yüzde 23’ü buldu” diyemeyiz.
“Optimar’ın araştırmasına göre ikisinin toplamı her halükarda yüzde 12’nin üzerinde” diyebiliriz ama.
Tabii ki yeni partilerin gerçek potansiyelleri (daha büyük veya daha küçük), bu partiler şekillendikçe ve siyasette varlık gösterdikçe ortaya çıkar.
AK Parti iktidarının ve mevcut muhalefet partilerinin tavırları da buna tesir edecektir.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpyeyakinoptimardansonanketh15570.html
Bir kaza skandalı daha: Eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğlu Beyoğlu'nda 71 yaşındaki kadına çarptı, kadını suçladı, serbest bırakıldı!44 izlenme
ABD İran'daki nükleer tesisleri vurdu!15 izlenme
Rusya’da kriz bitti, Wagner geri dönüyor39 izlenme
İsrail’in Gazze’ye saldırılarının boyutu uydudan görüntülendi: Binlerce krater oluştu34 izlenme
YSK'dan kritik 'CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi' kararı11 izlenme
Selahattin Yılmaz ile birlikte tutuklanan Turgut Öner tahliye edildi30 izlenme
Kızılay’da huzur hakkı ödemeleri nihayet kaldırıldı52 izlenme
İYİ Parti’den CHP’ye geçen 108 milyonluk borcu olan belediyenin sandalyeleri kahvehaneden çıktı32 izlenme
Kadınlar diktiği tişörtü alamıyor
Protokole özel asfalt! Hatay'da 2 yıllık yol sorunu bir günde çözüldü
İsmail Saymaz 'Sedat Peker'in Burhan Kuzu ile ilgili iddiaları büyük ölçüde doğruluk içeriyor'
Ruhsar Pekcan skandalından sonra şimdi de Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un kardeşi Oktay Selçuk'un şirketi ortaya çıktı!