60 yıllık geçmişe sahip Dilovası tesisinde çalışanlar bugün (26 Kasım Çarşamba) yönetim tarafından bilgilendirildi. Buna göre üretim 28 Aralık’ta sona erecek ve fabrika kapatılacak.
Kararın duyurulmasının ardından tesiste çalışan 106 kişi arasında belirsizlik ve endişe oluştu. Kıdem tazminatları, primler ve diğer haklara ilişkin detayların ise şirket yetkilileri ile Kristalİş Sendikası arasında önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.
Kocaeli Barış gazetesinden Mehmet Çabukel’in aktardığına göre İzocam, Koç Holding bünyesi altında 1965 yılında kurulmuş, 2006’da Compagnie de SaintGobain S.A. ve Kuveytli iş insanı Kutayba Yusuf Ahmed Algham ortaklığına devredilmişti. Şirketin Kocaeli’de Gebze ve Dilovası olmak üzere iki üretim tesisi bulunuyor. Dilovası’ndaki taşyünü tesisi ilk yatırım olarak öne çıkarken, 1982’de kurulan Gebze tesisi panel üretimi yapıyor.
Sözcü
AA'daki görevi devreden Şenol Kazancı Turkcell'de yönetim kuruluna getirildi: Maaşı 56 bin TL!67 izlenme
Atatürk'e hakaret eden lise öğrencisinin cezası belli oldu36 izlenme
Ne mahkeme ne millet! Mehmet Cengiz'i durdurabilene aşk olsun17 izlenme
Dünyada şu ana kadar açıklanan en yüksek 2. enflasyon: Zimbabve birinci Türkiye ikinci!41 izlenme
Wagner'in saldırdığı Rus ordusunun helikopteri füzelerden böyle kurtuldu!70 izlenme
İnce:Artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum Bırakın şu dış güçler palavralarını!371 izlenme
Bu da oldu: AKP'li başkan kafeleri 'bayan' - erkek olarak ayırdı!24 izlenme
Koronavirüs aşıları, 'Menzilcilerin' apartmanında saklanacak!94 izlenme