Komisyonda süren görüşmelerde "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 4. maddesi AKP milletvekilleri'nin imzasıyla verilen bir değişiklik önergesinde teklif edildiği şekilde değiştirilerek kabul edildi.
Önergeye göre, teklifteki "Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” hükmü, “Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” şeklinde değiştirildi.
Halk TV Muhabiri Sibel Mazrek komisyona dair bilgileri canlı yayında aktardı.
Mazrek açıklamalarında: "CHP ve AKP arasında bir uzlaşı görüşmesi var. Ötenazi kelimesi tamamen çıkarılacak kulisi vardı. Bu kulisten sonra bir uzlaşı sağlandı. Buna göre ötenazi kavramı tamamen çıkarıldı bunun yanında veterinerlik yasası uygulanacak. Diğer bir hususta da belediye başkanlarına hapis cezası öngörülüyordu. CHP kaldırılmasını istedi bu konuda uzlaşma henüz sağlanmadı. Belediyelere kısırlaştırma için ek bütçe sağlanması da teklif edildi. AKP bunu da değerlendiriyor" dedi.
halktv.com.tr
AKP İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci 'Başkanlık sistemine evet dediğim için pişmanım !'230 izlenme
AKP'li vekiller Erdoğan'ın talimatına rağmen sahaya çıkmak istemiyor!39 izlenme
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Bu adamlar Külliye'ye birkaç kilometre mesafede, bu işleri devlete kafa tutarcasına yapabiliyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Benim arabamı da takip etmişler”44 izlenme
TMSF'den büyük skandal ! Barış Pınarı Harekâtı Gecesi'nde 'dansöz' oynattılar !161 izlenme
CHP'nin raporunda ortaya çıktı: Merkez Bankası'nın sattığı dolarları alanlar belli oldu!39 izlenme
Erdoğan kadro isteyen taşeron işçileri fırçalıyor 'Yaptıklarımız şımartmasın !'1152 izlenme
Yeniden Refahlı Başkan belediye araçlarını evi için çalıştırdı33 izlenme
KDV düzenlemesiyle 10 Milyar'dan vazgeçildi!166 izlenme