AKP’ye yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti ve TÜGVA’nın devlet okullarında gerçekleştirdiği yaz okullarında tepki çeken görüntüler gelmeye devam ediyor.

Konya’da İlim Yayma Cemiyeti’nin yaz okulunda küçük yaştaki çocuklara Kabe minyatürü etrafında tavaf yaptırılıp, şeytan taşlatıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ise TÜGVA’nın yaz okulunda öğrencilere abdest köşesi hazırlatılıp, abdest aldırıldı.
Öte yandan TÜGVA’nın yaz okullarında sınıflara AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Öte yandan AKP’liler de yaz okullarını sık sık ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve AKP propagandası yaptı.

Trabzon’da da AKP Akçaabat Gençlik Kolları üyeleri, TÜGVA’nın yaz okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette öğrencilere AKP logolu limonata ikram edildi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Genel Eğitim Sekreteri Serkan Bebek duruma tepki gösterdi. Bebek, Yaz okullarının gerici dernek ve vakıfların ideolojik kamplarına dönüştüğünü kaydetti. Vakıf ve derneklerin yaz okullarının bilimsel ve laik eğitimden uzak olduğunu kaydeden Serkan Bebek, şunları söyledi:

“Neredeyse 81 ilin tamamında faaliyet gösteren TÜGVA yaz okullarını AKP’nin Gençlik, kadın, il ve ilçe örgütlerinin ziyaret ettiği ve bu ziyaretleri sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını görüyoruz. 2014 yılında yani AKP, Cemaat kavgasının büyüdüğü bir dönemde ortaya çıkan TÜGVA’nın asıl amacının AKP’nin gençlik içerisinde örgütlenme olduğunu ortaya koyuyor.

Trabzon Akçabat’ta TÜGVA’nın yaz okulunu ziyaret edip bu ziyarette çocuklara AK Gençlik logolu limonatalar dağıtması bunun en net göstergesidir. TÜGVA yaz okulları sadece AKP propagandası ile de sınırı değil. Tıpkı ÇEDES’te olduğu gibi bilimsel ve pedagojik açıdan tartışmalı bir çok uygulamayla çocuklarımız zehirlenmeye devam ediyor.
Siverek’te TÜGVA tarafından yapılan abdest köşesi, Konya’da İlim Yayma Cemiyeti tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen Kabe tavafı ve şeytan taşlama gibi uygulamalarla yaz boyunca gerici dernek ve vakıflarla devlet okulları adeta ideolojik kamplara dönüştürülmüş durumda.
Buradan TÖBSEN olarak sesleniyoruz: Devlet okulları kimsenin arka bahçesi değildir. Bu protokoller derhal iptal edilmeli. Kamu okullarında tamamen devletin güvencesiyle bilimsel ve laik eğitim verilmelidir. Biz bu gerici kuşatmaya asla teslim olmayacağız. Çocuklarımızın geleceği için hukuki ve toplumsal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizin de tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”
Sözcü
Her sene aynı görüntüler: Ormanlarımız alevler arasında kalıyor
Saray'ın günlük gideri dudak uçuklattı! Dikkat çeken koruma detayı
Akaryakıtta gece yarısı depremi: Motorine dev zam!
Fatih'in mirasını damada verdiler!
AKP'li il başkanı, vatandaşa iş bulan CHP’li belediyeyi bakın neyle suçladı!
Rusya'dan Türkiye'yi zora sokacak yağ haberi
AKP'li gazeteciler birbirine girdi: 'İsmini yazıp midenizi bulandırmak istemediğim troliçe'
Corona virüsüyle mücadele ederken Erzincan’da başka bir hastalık patlak verdi!
HÜDA PAR'ın İzmir depreminin ardından yaptığı skandal paylaşım ortaya çıktı: "Tayyip Erdoğan'ın ittifakı bunlar, ülkeyi bunlara teslim etmek istiyorlar"
Ticaret Bakanlığı'ndan Suriyeliler için 'yeter ki gidin' genelgesi!
Ürdün 'yerli sanayi'sini korumak istedi, Türkiye ile serbest ticareti askıya aldı!
İBB davasında üçüncü gün sona erdi! İBB tutuklusunun anlattıkları salonu buz kestirdi
Emekliler Kartal'dan seslendi: "Ocak'ta çay kaşığı ile verdiğinizi Şubat'ta kepçeyle aldınız... En düşük emekli aylığı 45 bin lira olmalı"
“Ziraat Bankası Almanya’da ne işler çeviriyor?”