En düşük emekli aylığına ilişkin kanun teklifi dün TBMM’de kabul edildi. Düzenlemeyle Temmuz ayına kadar en düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye çıkarıldı. Ancak yasa henüz Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmediği için, 20 bin TL’nin altında maaş alan emekliler bu ay yalnızca enflasyon farkı oranında zam alacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 2026 yılı zam farklarıyla birlikte harp ve vazife malullüğü aylığı alanların 2025 yılı ek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.
Işıkhan, 4/C (Emekli Sandığı) kapsamında aylık alan 2 milyon 519 bin 790 kişiye toplam 19,1 milyar lira zam farkı ödemesi yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda aylık bağlanan 10 bin 321 kişiye 2,7 milyar lira emekli ikramiyesi farkı, harp ve vazife malulleri ile hak sahibi 58 bin 346 kişiye ise 2025 yılına ait toplam 1,8 milyar lira ek ödeme yapılacak.
Açıklama yalnızca memur emeklilerini kapsıyor. Emeklilerin büyük bölümünü oluşturan SSK ve BAĞKUR emeklilerinin zam farkını ne zaman alacağı ise henüz netleşmedi.
Zam farkı önceki yıllarda olduğu gibi sonraki aya bırakılırsa, SSK ve BAĞKUR emeklileri ödemelerini şubat ayında alabilecek. Bu durumda 16 bin 881 TL maaş alan bir emeklinin hesabına 23 bin 119 TL, 19 bin TL maaş alan bir emeklinin hesabına ise 21 bin TL yatacak.
Türkiye genelinde 12,3 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 5 milyon emekli en düşük maaş uygulamasından yararlanıyor. Bu kesim, zam farkının yatırılacağı tarihi bekliyor.
Sözcü
FETÖ'den Erdoğan'a pazarlık teklifi!525 izlenme
Savcılıktan Engin Polat ve diğer 3 sanığın tahliyesine jet itiraz!44 izlenme
'Manifest - Müslüman' atışması: Müftülüğün kurgu videosu tepki çekti!24 izlenme
Halk TV'ye canlı yayında saldırı düzenleyen 5 kişi serbest bırakıldı!83 izlenme
AK Parti yetkilileri son ankette oy oranını görünce kolları sıvadı! Ocakta büyük hamle var43 izlenme
Bolu’daki yangın faciasında vahim iddia: Canlarını hiçe sayarak yangına müdahale eden ve dinlenmek isteyen AFAD personelinden ücret talep edilmiş!49 izlenme
MHP'nin ısrarla çıkmasını istediği Etki ajanlığı yasası geri çekildi42 izlenme
Ahbap soruşturmasında ikinci dalga: 4 tutuklama, 7 adli kontrol23 izlenme
İBB ve Kızılay’ın milyonlarca liralık bağışlarının aktarıldığı ABD’deki TÜRKEN Vakfı’nın yönetimi Erdoğan’ın yakınlarından oluşuyor
Asgari ücret A Haber'de de beğenilmedi: “Beklentinin bir tık altında kaldı”
Muhalife saldırana ceza yok! Cumhurbaşkanına hakaretten 9 bin 556 kişi cezalı!
LGS sorularını sızdıran dönerci çıktı: Bakan 'yakaladık' dedi