Memur ve emeklileri ilgilendiren düzenleme pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. En düşük emekli aylığı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilecek Meclis bu hafta memur ve emekliler için mesai yapacak.
Düzenleme ile maaşların zam oranları belirlenirken 2023 yılının ilk 6 ayına ait işverenlere asgari ücret desteği de 100 liradan 400 liraya çıkarılacak.
Teklif hafta içinde Genel Kurul'da ele alınacak böylelikle zamlı maaşların ocak ayındaki ödemelere yetişmesi sağlanacak.
KADRO DÜZENLEMESİ
Sözleşmelilere kadro teklifinin de Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Düzenleme ile 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçen sözleşmeliler için 1 yıl aday memurluk süreci olacak.
ÖZEL CEZAEVİ KURULACAK
Beklenen bir diğer düzenleme de 7'inci yargı paketi olacak. Düzenleme ile çat kapı haciz işlemi tarihe karışacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak.
Yeniçağ
Pakdemirli hakkındaki rüşvet iddiası Meclis gündeminde: Bakanlık rapor düzenledi mi?62 izlenme
AKP SGK'yı batırdı! Emekli ve işsizlik maaşlarını ödeyemeyecek durumda!40 izlenme
İtalyan basınından sonra İlber Hoca da anlattı: "Afrikalılar da bize gelecek"48 izlenme
İYİ Partili Başkan, toplu taşıma aracı almak için makam araçlarını satışa çıkardı!146 izlenme
Marmaray’da ‘iade ücret’ vurgunu!176 izlenme
Demokrat Parti’den İYİ Parti’nin kararına sert eleştiri: ‘Kendisinin olağanüstü güce sahip olduğunu zannediyor’38 izlenme
Kâbe'yi siyasete alet ettiler ! 'Kâfirlere karşı, evet diyoruz Ya Rabbi'407 izlenme
Depremden sonra gözler Betonistan'a çevrildi: Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde ibretlik bir manzara146 izlenme
Katar Emiri'nin yetkilendirdiği firma açıkladı 'Uçan saray hediye değil, satın alındı !'
Aaa! Ankara’da meğer belediye varmış!
Türk bayrağına 'muz' konulması Fatih Altaylı'yı çileden çıkarttı! 'Memleketinden kaçan yavşak...'
Özgür Özel ve 11 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis'te