Cumhuriyet’ten edinilen bilgilere göre, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), gazetemizin duyurduğu anaokulu ve ilkokulda mescit zorunluluğu getiren, mevsimlik tarım işçilerinin okula devamlılığını veli yükümlülüğüne bırakan ve okulöncesi eğitimde katkı payını resmileştiren yönetmelik nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “görevi kötüye kullanma”, “anayasayı ihlal”, “nefret ve ayrımcılık” suçlarını işlediğini belirtildi.
Çolak, “AKP’giller, Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından biri olan laiklik ilkesine yeni yeni darbeler vurmaya devam ediyor” dedi.
Yeniçağ
Zamların ardı arkası kesilmedi: Asgari ücret zammı vatandaşın cebine girmeden eridi!45 izlenme
Emekliye yüzde 25’lik zam teklifi değişmezse kim ne kadar maaş alacak?45 izlenme
Samsun’a 31 milyon liralık millet bahçesi!149 izlenme
AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun ‘hızlı’ yükselişinin hikâyesi!101 izlenme
Erdoğan'ın hakaret davası açtığı şehit anası Pakize Akbaba’dan iktidara Öcalan tepkisi!324 izlenme
Hüsnü Mahalli 'Erdoğan, Putin ve Ruhani diyaloğu sekteye uğrayacak'515 izlenme
Dev holding Türkiye’deki fabrikasını kapattı, çok sayıda kişi işsiz kaldı!67 izlenme
Sedef Kabaş cezaevinden mektup gönderdi50 izlenme
Valilik 'yıkılsın' dedi, Milli Eğitim 'güçlendiriyor': Hatay'da veliler tedirgin
AKP’li Beykoz Belediyesi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’dan suç duyurusu! Halkın parası yandaşa!
MHP Kurultayı'nda MYK'ye 43 yeni isim girdi! Adı Sinan Ateş dosyasında geçen Ülkü Ocakları Genel Başkanı yönetime giremedi
Sağlık Bakanı açıkladı: 43.301 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.710.582’ye, can kaybı da 39.057’ye yükseldi!