Son aylarda artan konser ve festival yasaklarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmiş, Burhaniye Kaymakamlığı Zeytinli Rock Festivali'ni yasaklamıştı.
Gerici dernek ve vakıfların hedef göstermesi sonrası gelen yasak kararlardan biri olarak değerlendirilen bu yasak kararını kaymakamlık, ''Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir'' ifadeleri ile gerçeklendirmişti.
Yasak kararının ardında Zeytinli Rock Festivali’ni organize eden Milyon Yapım, festivalin iptal edilmesi hakkında Burhaniye Kaymakamlığı’na itiraz etmişti.
Milyon Yapım, itirazın reddedildiğini bildirdi.
BBC Türkçe'nin aktardığına göre yapılan açıklamada, "Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir" denildi.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, festivali ilçede yapılması için çağrıda bulunmuş, Yetişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak müzikseverleri ve geçleri Seferihisar’a davet ederek; ''Zeytinli Rock Festivali’nin ‘Kamu gerekçesiyle’ iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz. Gençlerimiz ve Rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız'' ifadelerini kullanmıştı.
İşte doları 7 liranın altında tutmak için harcanan para!201 izlenme
Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: "Başarıyla seçildim, iddiaları kabul etmiyorum"18 izlenme
Erdoğan tanıtımını yapmıştı: İhale var, reklam var, ağaç yok!47 izlenme
“Çok tehdit alıyorum” diyen Sinan Ateş’in ablası Erdoğan’a seslendi: “Devreye girmesi lazım”46 izlenme
Sapık şeyhin görüntü arşivi temizlendi!140 izlenme
Hatay’da bir yanda enkaz, diğer yanda bayram alışverişi38 izlenme
Hande Sarıoğlu ateş püskürdü: Mehmet Akif Ersoy’a sert sözler20 izlenme
İşte “Ama montaj ama şu ama bu” videosunun etkisi: "Cehenneme kadar yolu var Kılıçdaroğlu'nun. Onu istemiyoruz bu dünyada. Kılıçdaroğlu caminin kapısına yakışmaz"36 izlenme
Akşener ceza almasını talep etti: Ayşenur Arslan'a dava açıldı
Ethem Sancak'tan dikkat çeken sözler "Şimdi Vatan Partililer de çok şükür Erdoğan’ın peşine takıldılar"
Sayıştay’ın dokunduğu yerden yolsuzluk fışkırıyor!
İmamoğlu: Bu millete öyle söz verdim… Randevu vermeseler de görüşeceğim