Ekonomist Dr. Oğuz Demir, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu.
Demir paylaşımlarında, "Darma duman ettiler her şeyi... Ne uğruna oldu? Değdi mi? 100.000 TL'ye 25.000 TL faiz ödemekten kaçıp, o faizi 60.000 TL ödeyecek hale gelmek, bunu da vatandaşın vergisine yıkmak işte tam da böyle bir şey.." dedi.
Demir paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
"2021 Eylül'de politika faizi %19 enflasyon %19,58'di.. Faizi düşürme inadıyla bugün faiz %14 enflasyon %70. Faiz düşünce lobilere para gitmeyecek dediler. Kur sıçradı, enflasyon uçtu ve o gün finansal sistemden ödenecek faiz yükünü bugün vatandaşa yıktılar.
KKM bütçe maliyeti 80 milyar TL'yi buldu. Şimdi bir de faizi dahi belirsiz enflasyona endeksli bono konuşuluyor. Enflasyon yılı %60 ile kapatsa bile faizi bu olacak... Sonbahardaki indirimler olmasaydı bugün KKM ve enflasyona endeksli bononun yarısı kadar faizimiz olurdu.
Ayrıca ne kur böyle sıçrar, ne enflasyon bu kadar artar ne de bütçe böyle faiz bütçesine dönerdi.. Darma duman ettiler her şeyi... Ne uğruna oldu? Değdi mi?
100.000 TL'ye 25.000 TL faiz ödemekten kaçıp, o faizi 60.000 TL ödeyecek hale gelmek, bunu da vatandaşın vergisine yıkmak işte tam da böyle bir şey.."
halktv.com.tr
'Sur' vahşetinin ardından şimdi de Mersin! Kadını boğarak öldürdü, sonra kafasına sıktı20 izlenme
Ekonomist Evren Devrim Zelyut: "Esas büyük tehlike, emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması"26 izlenme
Diyanet, kurucusuna bir Fatiha'yı çok gördü! Atatürk yine yok!132 izlenme
Didim'de MHP'ye soğuk duş: İstifa ettiler!176 izlenme
Al sana tasarruf! Şimşek, 16 milyon liralık araca biniyor, ekibi de çift maaş alıyor26 izlenme
Yangına müdahale ederken çalılıklara takıldı! Çaresizce kurtarılmayı bekledi13 izlenme
Muharrem İnce’den ‘Einstein’lı paylaşım!469 izlenme
Vatandaş Dolmabahçe'ye Ata'sına koştu!34 izlenme
İmamoğlu deprem toplantısına çağrılmadı!
Ağaoğlu İnşaat bir süredir yaşadığı mali sıkıntılarla gündemdeydi! Varlık Fonu Ağaoğlu için devreye mi giriyor?
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!
Viranşehir sahilinde korku dolu anlar: Afganlar tırmıklarla Türklere saldırdı!