Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, geçen yılın mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından siyasetmafyasermaye ilişkilerini deşifre eden suç örgütü lideri Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, “Milli Parklar ve Bahçeler”e devredildi.
İddiaya göre Peker, Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve “tek mal varlığım” dediği konut için 2018’de çıkarılan “İmar Barışı”na başvurdu ve faydalanmak için gereken ödemeyi de yaptı.
Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Peker’in avukatı, iddiaları doğruladı.
Sedat Peker'in avukatı, şu açıklamayı yaptı:
“Müvekkilim her yurttaş gibi emlak barışından faydalanıp ödemelerini yaptı. Ancak öyle bir hile yapılmış ki evin sağ ve solundaki konutlar bu barıştan faydalanırken Peker’e ait olan evi milli parklar alalına dahil etmişler. Müvekkilim 25 yıldır bu ev için vergilerini ödüyor. Evin tapusunu alacakken milli park ve bahçelere kayıt yaptıklarını öğrendik. ‘Milli parklara ait olan yerler emlak barışından faydalanamaz’ diyorlar... O halde neden başvurumuz kabul edildi. Ödeme alındı, kazanılmış hakkımızın elimizden alınmasına karşı gerekli yasal adımları atacağız.”
Döviz kuru eczaneleri de vurdu!47 izlenme
Ordu Belediyesi'ndeki 'kadro' skandalı büyüyor: Tek fanustan 2 kez aynı isim çıktı!56 izlenme
Olaylı maçın maskeli saldırganına tahliye42 izlenme
Dolar arttı, 200 TL banknot tuş oldu!56 izlenme
Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı!65 izlenme
Emekli maaşı zammı belli oldu22 izlenme
Avrupa'nın çöp rotası yine Türkiye: Liman alarm veriyor20 izlenme
Öğretmen adaylarına verilecek ücret belli oldu! Bakan Tekin'in Erdoğan'a yaptığı sunum sızdırıldı38 izlenme